Gemeente Hoorn


Sportdraagmedaille voor G. de Heus

10 mei 2007 - Bij zijn afscheid als voorzitter van zwemvereniging INO op woensdag 9 mei in Honky Tonk te Zwaag kreeg de heer G. de Heus door wethouder mevrouw C.G. van Weel-Niesten de sportdraagmedaille van de gemeente Hoorn uitgereikt.

Sportwethouder Cilia van Weel bedankte George de Heus voor zijn jarenlange inzet als voorzitter (foto Henk de Weerd)

Hij kreeg de medaille vanwege zijn jarenlange inzet voor de zwemvereniging, niet alleen als vice-voorzitter en voorzitter, maar ook als speaker en invaltrainer.

De heer De Heus is in 1982 voorzitter geworden van zwemvereniging INO. De vereniging bestond toen 10 jaar. Dit jaar viert zwemvereniging INO het 35-jarig bestaan. George de Heus is 25 jaar als voorzitter actief geweest.

Hoe actief, blijkt uit het feit dat de verenigingsleden hem beschouwen als een geweldige voorzitter, die altijd wel tijd vrij maakte voor INO. Zij becijferen dat hij in al die jaren zon 625 uur van zijn vrije tijd gestoken heeft in het voorzitten van de bestuursvergaderingen. Bovendien trad hij bij alle wedstrijden op als speaker en viel hij in als trainer op momenten dat de vaste trainer of trainster niet aanwezig kon zijn.

De heer George de Heus heeft bij zijn afscheid zijn taken overgedragen aan de heer Peter Beerse, die door het bestuur als nieuwe voorzitter is voorgedragen.

Omhoog Terug Laatste wijziging van deze pagina: 10 mei 2007