Gemeente Nuth


30 Minuten Bewegen in Nuth

Nieuw gemeentebord voor Nuth?

Afgelopen maandag kreeg Nuth een nieuw gemeentebord aangeboden door het Huis voor de Sport Limburg. Dit bord is niet traditioneel blauw, maar knallend oranje en laat zien dat de gemeente een actieve leefstijl nastreeft.

Er staat dan ook met grote letters 30 MINUTEN BEWEGEN op, want wil je gezond leven moet je minimaal 30 minuten per dag bewegen. De borden maken deel uit van een campagne van NISB (Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen) om mensen meer te laten bewegen.

Nederlanders zijn de afgelopen twee jaar actiever geworden in hun vrije tijd. Dat is goed nieuws, maar tegelijkertijd beweegt bijna de helft van alle Nederlanders nog steeds te weinig. Vooral mensen met zittende beroepen en schoolgaande jongeren blijven achter bij de norm van 30 minuten bewegen per dag. Ross reageert daarmee op het Trendrapport Bewegen en Gezondheid dat TNO vorige week heeft gepubliceerd. Clémence Ross komt zelf ook naar Limburg om twee borden persoonlijk te overhandigen aan gedeputeerde Odile Wolfs en Wethouder Winants van Maastricht. Het campagneteam van het Huis voor de Sport Limburg is van 7 tot en met 11 mei actief om aan alle Limburgse gemeenten een bord te overhandigen.

Nuth 30 minuten bewegen

De vierjarige campagne 30minutenbewegen richt zich op alle Nederlanders met de boodschap om meer te (gaan) bewegen. Te weinig lichaamsbeweging geeft een verhoogd risico op het krijgen van onder meer diabetes, bepaalde vormen van kanker, obesitas, stress en depressie. NISB voert de beweegcampagne uit in opdracht van het ministerie van VWS en wil bereiken dat 65% van de Nederlanders in 2010 aan de beweegnorm voldoet. Vier groepen krijgen bijzondere aandacht in de campagne: vmbo-ers, 50-plussers, chronisch zieken en werknemers met zittende beroepen. Dit zijn de groepen die niet of nauwelijks aan sport en bewegen toekomen.