Politie Haaglanden

Persberichten 10 mei

Haaglanden, 10-05-2007

Mannen dringen woning binnen
Den Haag - Een 82-jarige vrouw uit Den Haag werd woensdag 9 mei overrompeld door twee mannen. De mannen belden rond 17.00 uur aan bij haar woning aan de Laan van Meerdervoort. Op het moment dat het slachtoffer de deur opendeed, liepen de mannen gelijk naar binnen. De mannen vroegen om haar bankpas, want ze zou een geldbedrag gestort krijgen. De 82-jarige deed dit niet en vroeg de mannen weg te gaan. Daarna verloor ze één van de mannen uit het oog. Toen deze man terugkwam na een wandeling door het huis, verlieten de mannen zonder buit de woning. Het betrof één grote man met Indisch uiterlijk, wit shirt en donkere broek. De tweede was een tengere man met grijs shirt en grijze broek. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met de recherche van politiebureau Loosduinen via: 0900 - 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via: 0800 - 7000.

Voor één euro de cel in
Den Haag - Een 39-jarige Hagenaar nam woensdag 9 mei rond 17.00 uur een zak snoep weg ter waarde van één euro en 70 cent bij een supermarkt aan het Heeswijkplein. Medewerkers van de winkel alarmeerden de politie. Bij controle bleek dat hij nog DNA materiaal af moest staan en dat hij op de dader top 500 lijst staat. Hierop namen de agenten de Hagenaar mee naar het politiebureau. Hier nam de recherche wangslijm af voor DNA onderzoek. De verdachte zit nog vast.

Geen overtredingen bij snelheidscontrole
Den Haag - Op verzoek van de bewoners in de omgeving hielden politieagenten op woensdag 9 mei tussen 09.00 en 10.00 uur een snelheidscontrole op de IJsclubweg. Er werd positief op de controle gereageerd. Van de 300 passanten reed niemand te hard. De politie gaat ook nog een keer s avonds controleren.

Politie zoekt getuigen straatroof
Den Haag - Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een straatroof op woensdag 8 mei omstreeks 21.45 uur halverwege de Prinsestraat. Een 17-jarig meisje uit Den Haag liep op de Prinsestraat richting Scheveningen toen ze van achteren werd ingehaald door een man die haar aansprak. Toen het slachtoffer mobiel aan het bellen was, rukte de man de telefoon uit haar hand en rende weg richting het centrum. De man was ongeveer 20 jaar, normaal postuur met een donker kleurig petje en een zwarte leren jas. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de verdachte? Belt u dan met Politie Haaglanden via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Dronken bestuurders lopen tegen de lamp
Den Haag - In de avond en nacht van 9 mei hield de politie verschillende automobilisten aan terwijl zij beneveld achter het stuur zaten. Een 68-jarige Hagenaar was omstreeks 19.00 uur zelfs zo onder invloed dat hij op de Zoutkeetsingel met zijn auto tegen twee geparkeerde autos aan reed en tien blaaspogingen mislukten. Op het politiebureau lukte de blaastest: 730 ugl was de uitslag. De man is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Om 04.00 uur hielden politieagenten op de Hogewal een 52-jarige Hagenaar aan die 655 ugl blies en een uur later blies een 43-jarige bestuurder uit Den Haag 330 ugl. Laatstgenoemde kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Fietser rijdt tegen geopend autoportier
Den Haag - Een 34-jarige vrouw uit Den Haag is 9 mei om 9.20 uur met een gekneusde pols in het ziekenhuis beland, nadat zij op de Jan Hendrikstraat tegen een autoportier aanreed. De passagier van de auto, een 73-jarige dame uit Den Haag, had voordat zij wilde uitstappen en het portier opende niet in de spiegel gekeken. Toen de vrouw de deur opendeed, kon de fietser deze niet meer ontwijken.

Automobilisten op de vuist
Den Haag - Blikschade na een aanrijding leidde op 9 mei om 15.15 uur op de Prinsegracht tot een vechtpartij tussen twee Haagse bestuurders. De 35-jarige bestuurder van de beschadigde auto wilde samen met de 26-jarige veroorzaker van de schade een schadeformulier invullen, maar laatstgenoemde wilde dat niet en probeerde weg te lopen. De 35-jarige man verhinderde dit waarna er een worsteling ontstond en hij werd geslagen en geschopt. De verdachte is aangehouden en de politie onderzoekt de zaak.

Doorrijden na aanrijding
Den Haag - Een getuige zag 9 mei om 19.00 uur een 40-jarige Hagenaar met zijn auto tegen een geparkeerde auto rijden op de Medemblikstraat en belde de politie. De bestuurder reed vervolgens door zonder zijn gegevens achter te laten. De aangereden auto bleef achter met schade aan de spiegel en een portier. Agenten konden aan de hand van het opgegeven kenteken de verdachte in zijn woning aanhouden. Hij bekende de aanrijding en kreeg een proces-verbaal.

Dronken en zonder rijbewijs achter het stuur
Den Haag - De politie hield op donderdag 10 mei om 1.30 uur een 25-jarige Hagenaar aan op de Akeleistraat. Agenten zagen de man meerdere malen afslaan zonder richting aan te geven. Hierop hielden de agenten de man staande en ontdekten dat de man geen rijbewijs had en naar alcohol rook. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest. Hij blies 490 ugl, terwijl de alcohollimiet op 220 ugl (= 0,5 promille) ligt. Voor beginnend bestuurders geldt een strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Voor beide overtredingen kreeg de man een boete.

Fietser over het hoofd gezien
Pijnacker - Een 42-jarige automobilist uit Pijnacker reed op 9 mei omstreeks 16.30 uur vanaf de Sportlaan het parkeerterrein op richting de voetbalvereniging. De automobiliste zag daarbij een 48-jarige fietser uit Pijnacker over het hoofd. Een aanrijding was niet meer te vermijden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd.

Te diep in het glaasje
Voorburg Politieagenten controleerden donderdag 10 mei om 00.20 uur een automobilist op de Nicolaas Beetslaan. De 37-jarige man uit Voorburg bleek onder invloed van alcohol te rijden en blies 540 ugl. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Een 40-jarige automobilist uit Voorburg moest ook blazen toen hij gecontroleerd werd op de Marcellus Emantslaan. Deze Voorburger blies 300 ugl. Ook hij kreeg een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Verdachten winkeldiefstal aangehouden
Rijswijk - De politie hield woensdag 9 mei om 13.00 uur twee Hagenaars (27 en 34 jaar oud) aan. De twee werden door beveiligingspersoneel aangesproken omdat ze verdacht werden van winkeldiefstal. Eén man bekende dat hij een hoeveelheid koffie en parfumerieartikelen had weggenomen. De man kreeg een proces-verbaal.

Geweld op het voetbalveld
Naaldwijk - Een 33-jarige inwoner uit Honselersdijk meldde zich woensdag 9 mei aan het politiebureau in het Westland. Hij verklaarde dat hij als speler van zijn voetbalelftal dinsdag 8 mei tijdens een avondwedstrijd op het Sportpark de Hoge Bomen was mishandeld door een speler van de tegenpartij. De man liep hierbij flink letsel aan zijn gebit op. De politie onderzoekt de zaak.

Straathandel
Wateringen (Westland) - De politie hield woensdag 9 mei om 11.50 uur twee mannen (28 en 30 jaar) aan op verdenking van straathandel. De twee trachtten bij een bouwmarkt aan de s-Gravenzandseweg op straat aan voorbijgangers een pannenset en een bestekset te verkopen. De politie hield de twee aan omdat straathandel niet is toegestaan. Eén van de twee moest nog 450,- aan openstaande boetes betalen.

Jongen gewond bij aanrijding
Naaldwijk (Westland) - Een 27-jarige fietser uit De Lier raakte woensdag 9 mei om 13.50 uur gewond bij een aanrijding op de Grote Woerdlaan. De jongen werd aangereden door een personenauto die hem inhaalde. Het slachtoffer kwam tegen een geparkeerd staande personenauto en raakte gewond. Hij werd met een slachtaderlijke bloeding vervoerd naar het ziekenhuis. De veroorzaker van het ongeval is zonder te stoppen doorgereden. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de veroorzaker van de aanrijding? Belt u dan met de politie in het Westland via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Aan de verkeerde kant
Delft - Een 14-jarige fietser uit Delft moest zich 9 mei in het ziekenhuis laten behandelen nadat hij op de kruising van de Voorhofdreef en de Menno ter Braaklaan in botsing was gekomen met een auto. De jongen reed aan de verkeerde kant van de weg op het fietspad en de 55-jarige automobiliste uit Delft zag hem daardoor niet aankomen. De jongen kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

Spandoek
Delft - Agenten zagen tijdens hun surveillance een man die probeerde een reclamespandoek van een wasstraat op de Martinus Nijhofflaan los te maken en mee te nemen. De agenten hielden de 22-jarige dronken Delftenaar aan. Hij kreeg een boete voor openbare dronkenschap en baldadigheid.

Verdachten Klikobranden aangehouden
Zoetermeer - Met de aanhouding op dinsdag 17 april van drie Zoetermeerders (19 en twee keer 20 jaar) heeft de politie een reeks van brandstichtingen van klikobakken opgelost. De politie ontdekte een flinke stijging van het aantal kleine vuilnisbrandjes in de wijk Rokkeveen en in het oude dorp. Uit analyse en verder onderzoek kwamen de enkele verdachten in beeld die onlangs werden aangehouden. De aanhouding werd versneld dankzij een zeer alerte getuige die naar aanleiding van een brandstichting in een container op de Jacob van Leendert van Rijnweg een zeer goed signalement van de verdachten had verstrekt. Eén van de verdachten droeg namelijk op het moment van de brandstichting een hoed met een veer. Toen de agenten korte tijd later drie jongeren zagen lopen waarvan er een van de jongens een dergelijke hoed op had, was de link snel gelegd. De 19-jarige wordt verantwoordelijk gehouden voor het in brand steken van 36 klikobakken. De andere twee verdachten hebben behalve de laatste brand geen actieve rol gehad in de reeks brandstichtingen. Wanneer de zaak voor de rechter komt, is nog niet bekend.