KPN NV

KPN breidt capaciteit CyberCenters uit | | |

|                                              |                              |
Samenwerking met Siennax betekent toename servercapaciteit en hosting expertise KPN

KPN heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Siennax International BV. Het betreft de overname en het beheer van een compleet platform bestaande uit servers, netwerkapparatuur en bijbehorende softwarelicenties. Hiermee breidt KPN de capaciteit van zijn CyberCenters met veertig procent uit en kan zo een verdere groei binnen de hosting dienstverlening realiseren. Voor klanten betekent deze samenwerking een uitbreiding van end-to-end beheerde hostingdiensten tegen aantrekkelijke tarieven.

KPN beheert al servers in zijn CyberCenters, waar klanten binnen een streng beveiligde omgeving hun IT-apparatuur kunnen plaatsen. De nieuwe servercapaciteit komt beschikbaar in het CyberCenter in Aalsmeer en zal een belangrijke rol spelen in de verdere groei van de hosting dienstverlening. Siennax heeft specifieke kennis op het gebied van applicatiehosting en CyberCenter-diensten. Daarbij beschikt Siennax over het SAS70 type II certificaat, waarmee zij voldoen aan de steeds hogere eisen die klanten en overheden stellen op het gebied van applicatie- en databeheer. Voor KPN betekent de samenwerking een toename van expertise en infrastructuur. Middels een partnermodel zullen beide partijen nieuwe markten en segmenten gaan bedienen.

Groot voordeel voor ondernemingen is dat zij nu al hun hostingdiensten bij één aanbieder kunnen onderbrengen. Dit geldt voor zowel het netwerk- en serverbeheer als de applicaties en IT-oplossingen. Deze one-stop-shop aanpak zorgt voor een aanzienlijke vereenvoudiging in de bedrijfsprocessen, aangezien er hierbij sprake is van slechts één contract, één aanspreekpunt en één factuur.

Eelco Blok, lid Raad van Bestuur van KPN: 'Onze klanten informeren steeds vaker naar de mogelijkheden voor hosting. Wij kunnen die klanten een uiterst professionele en veilige omgeving bieden voor het beheer van hun data en processen, met een oneindige rekencapaciteit: computing on demand. Ik ben dan ook blij dat we door de samenwerking met Siennax kennis verkrijgen waarmee we onze dienstverlening kunnen uitbreiden en we in staat zijn nieuwe marktsegmenten te bedienen. Siennax brengt voor KPN waardevolle expertise op het gebied van hosting en applicaties mee.'

Ook voor Siennax is deze stap belangrijk. Herb Prooy, CEO van Siennax: 'Wij zijn verheugd over de samenwerking met KPN. Siennax is gespecialiseerd in de applicatielagen die boven het besturingssysteem liggen. KPN biedt de netwerkinfrastructuur, hostingdiensten en CyberCenters. Op deze manier vergroten wij de schaalbaarheid en het bereik van onze dienstverlening en zijn het uiteindelijk vooral de klanten die zullen profiteren van deze samenwerking.'

Over Siennax International BV
Siennax is de afgelopen negen jaar uitgegroeid tot een van Europa's leidende Enterprise ASP's. Siennax levert oplossingen voor de ondersteuning en uitvoering van processen op het gebied van opleiden, e-commerce en inkoop. Daarnaast stelt zij haar eco-systeem voor ASP-diensten ter beschikking aan softwareleveranciers die hun software als een service (SAAS) willen aanbieden. Siennax is de enige Services Provider in Europa die voldoet aan de Trust Services-normen en beschikt sinds eind 2006 over een SAS 70 type II-rapport. Dit verschaft klanten en andere belanghebbenden een onafhankelijk bewijs dat Siennax' systemen en processen goed beveiligd zijn en dat alle noodzakelijke IT-controls beschikbaar en effectief zijn om integriteit en beschikbaarheid te kunnen bieden.

Siennax is er trots op tot haar klanten te mogen rekenen: ABN AMRO, ING Bank, SNS Reaal, ABZ, ASML, Maxeda, Petco, PCM, Wolters Kluwer, Sanoma, Leroy Merlin, REWE, COOP en de KNB. Siennax is opgericht in 1998 en eigendom van het management, de medewerkers en enkele grote institutionele investeerders zoals Prime Technology Ventures, Favonius en Capital-C Ventures. Siennax heeft momenteel zeventig medewerkers en vestigingen in Amstelveen, Frankfurt en San Diego. Kijk voor meer informatie over Siennax op www.siennax.com.

Over KPN
KPN is het toonaangevende multimediabedrijf van Nederland en biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Voor zakelijke klanten verzorgt KPN spraak-, internet- en datadiensten, evenals volledig beheerde en uitbestede ICT-oplossingen. Zowel nationaal als internationaal levert KPN wholesalenetwerkdiensten aan derden, waaronder operators en serviceproviders. KPN's mobiele bedrijfsactiviteiten in Duitsland en België maken gebruik van een multibrand-strategie en bedienen verschillende klantsegmenten in zowel de zakelijke als de consumentenmarkt.

Per 31 maart 2007 bediende KPN in Nederland 6,0 miljoen klanten met een vaste telefoonaansluiting, 8,7 miljoen mobiele klanten, 2,3 miljoen internetters en 0,3 miljoen televisiekijkers. In Duitsland en België heeft KPN nog eens 15,6 miljoen mobiele klanten. Met 27.165 medewerkers (24.799 fte's) behaalde KPN een omzet van EUR 2,9 miljard en een EBITDA van EUR 1,2 miljard in het eerste kwartaal van 2007. KPN is in 1989 verzelfstandigd en is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt. Kijk voor meer informatie over KPN op kpn.com.
-----------------------
KPN Nieuws

|Datum                  |
|10 mei 2007            |
|Nummer                 |
|049                    |
KPN
Mediavoorlichting
Tel: +31 (0)70 446 6300


---- --