Persberichten Utrecht stad, 10.45 uur

Utrecht, 10-05-2007

Winkeldief aangehouden

UTRECHT- Op woensdagmiddag 9 mei werd een 41-jarige winkeldief aangehouden.

Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal aan het Gildenkwartier. Een man had daar een mobiele telefoon meegenomen maar was ontkomen. Er waren echter camerabeelden.Ter plaatse gekomen agenten zagen de man even later lopen op de Stationsstraat met de gestolen telefoon in zijn hand. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek dat de 41-jarige Utrechter al een ontzegging voor de betreffende winkel had. Er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Diefstal uit winkel

UTRECHT- Op woensdagmiddag 9 mei werd een 36-jarige winkeldief aangehouden omdat hij een kledingstuk uit een winkel wilde meenemen zonder te betalen.

Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal aan de St. Jacobsstraat. Beveiligingsmedewerkers zagen dat een man een kleedhok inging met twee kledingstukken en met één naar buiten kwam. Het bleek dat hij het andere kledingstuk onder zijn kleding had aangetrokken. De 36-jarige dief uit Zeewolde kreeg een ontzegging voor de winkel en werd meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Dief aangehouden

UTRECHT- Op woensdagmiddag 9 mei werd een 32-jarige winkeldief aangehouden omdat hij zonder te betalen goederen uit een winkel had meegenomen.

Omstreeks 15.50 uur kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal aan de Hammarskjoldhof. Een man had diverse goederen in zijn binnenzak gestopt en was de winkel uitgelopen. De politie was snel ter plaatse en hield de dief buiten de winkel aan.De 32-jarige winkeldief uit Utrecht had al een winkelontzegging. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor mishandeling

UTRECHT- Woensdagavond 9 mei werden twee mannen uit Utrecht aangehouden omdat ze een plaatsgenoot mishandeld hadden.

Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie een melding van mishandeling op de Nobelstraat. Daar zou een 59-jarige man uit Utrecht zojuist door twee jongens met een voorwerp bekogeld zijn. Ook zou hij geschopt, geslagen en bedreigd zijn. De daders zouden in de richting van de Wittevrouwenbrug weggelopen zijn. Ter plaatse gekomen zagen agenten twee jongens lopen die aan de signalementen voldeden en hielden hen staande. De jongens, 17 en 18 jaar, beiden uit Utrecht, werden aangehouden een meegenomen naar het politiebureau. De twee zijn in verzekering gesteld.

Geen voorrang verleend

UTRECHT- Op woensdagavond 9 mei is een 20-jarige man uit IJsselstein aangehouden omdat hij niet wilde meewerken toen hij een bekeuring kreeg.

Omstreeks 19.15 uur reden agenten in hun dienstvoertuig op de Kroonstraat. Toen ze rechtsaf de Nieuwkade op wilden gaan, kregen ze geen voorrang van een personenauto met daarin twee inzittenden. De bestuurder werd staande gehouden om hem een bekeuring te geven. De 20-jarige bestuurder uit IJsselstein was daar echter niet van gediend en wilde niet meewerken. Vervolgens ging ook de bijrijder zich ermee bemoeien en stapte uit de auto en liep dreigend op de agenten af. Ook de bestuurder stapte uit de auto en liep richting de agenten. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De verdachte werd met een bekeuring voor het niet verlenen van voorrang naar huis gestuurd.

Te veel gedronken

UTRECHT- Op woensdagavond 9 mei werd een 60-jarige scooterrijder uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 20.40 uur werden agenten door getuigen aangesproken over een scooterrijder die volgens hen op de Amazonedreef onder invloed zijn scooter bestuurde. De agenten hielden de man staande en lieten hem blazen. Het bleek dat de man inderdaad te veel gedronken had en hij werd meegenomen naar het politiebureau. Tijdens de ademanalyse blies de man 615 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal uit woning

UTRECHT- Op woensdagmorgen 9 mei werd ingebroken in een woning aan de Adelaarstraat.

Omstreeks 11.00 uur kreeg de politie een melding van een woninginbraak. De bewoners waren thuis toen zij plots geconfronteerd werden met een inbreker in hun woning. De inbreker ging er vandoor en de politie werd gewaarschuwd. De dader werd niet meer aangetroffen. De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Het signalement van de verdachte luidt als volgt:

Jongen tussen de 18-22 jaar, met een getinte huidskleur, tussen de 1,60-1,70 lang. Hij droeg een zwarte jas met een wit/rood embleem op borsthoogte en een zwart petje. Verder had hij een donkere broek aan.

Heeft u iets gezien of gehoord of kent u deze verdachte, neem dan contact op met de politie van district Paardenveld via telefoonnummer 0900-8844 of via de anonieme meldlijn op 0800-7000.

Aangehouden voor beledigen agenten

UTRECHT- Op woensdagmorgen 9 mei werd een 19-jarige man uit Zeist aangehouden voor het beledigen van agenten.

Omstreeks 05.15 uur reden agenten naar het Janskerkhof in verband met een opstootje bij een horecagelegenheid. De verdachte kwam op de agenten af, liep na een kort gesprek weg en stak daarbij zijn middelvinger naar de agenten op. Toen de agenten weg wilden gaan, schold hij een van de agenten uit. De man kreeg een laatste waarschuwing en hem werd medegedeeld dat hij anders aangehouden zou worden. Toen de agenten weg wilden rijden, vond de man het nodig om de agenten nogmaals te beledigen. De verdachte werd daarop aangehouden een meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.