Ingezonden persbericht


Persbericht

Checkpoint Systems lanceert nieuwe Evolve-labels met dubbele functionaliteit: EAS en EPC

Checkpoint Systems introduceert als eerste labels die voldoen aan de EPC Gen-2 standaard en compatibel zijn met RF-EAS systemen

Nieuwegein, 10 mei 2007 - Checkpoint Systems, toonaangevend fabrikant en leverancier van RF- en RFID-oplossingen voor beveiliging, identificatie, tracking en merchandising, lanceert vandaag de nieuwe generatie Evolve-labels. Deze labels zijn geschikt voor zowel EAS (Electronic Article Surveillance) als EPC (Electronic Product Code) en kunnen dus worden toegepast voor beveiliging en voorraadbeheer. Dit betekent dat er voor de eerste maal een geïntegreerde oplossing op de markt komt met zowel EAS als RFID (Radio Frequency Identification) in één label. Deze labels met dubbele functionaliteit helpen retailers niet alleen bij hun voorraadbeheer, zowel per doos als op productniveau maar halen tegelijkertijd ook maximaal voordeel uit hun EAS beveiligingssystemen.

"Met de introductie van deze Evolve-labels kunnen we onze klanten nu een product bieden dat de voordelen van EAS en EPC combineert in één eenvoudig en geïntegreerd label", zegt George Off, de CEO van Checkpoint. "Dit Evolve-label is een goed voorbeeld van onze Checkpoint-benadering. We maken producten die de retailsector vandaag de dag goed kan gebruiken, en tegelijkertijd effenen we voor hen ook het pad voor de toekomst. Met deze EAS-EPC labels kunnen ze hun investeringen in RF-EAS systemen nog beter laten renderen, terwijl ze tegelijkertijd investeren in RFID-technologie voor beter voorraadbeheer en inzicht in hun voorraadprocessen. Ook dit komt uiteindelijk de consument ten goede aangezien het leidt tot een betere beschikbaarheid van het assortiment."

"Wanneer producten zich door de supply chain bewegen, wordt de beschikbaarheid op de schappen negatief beïnvloed door diefstal, beschadiging en administratieve vergissingen", licht hij toe. "De gecombineerde functionaliteit van de Evolve-labels biedt de voordelen van EAS-diefstaldetectiesystemen en EPC-stockinzicht. We zijn ervan overtuigd dat deze label-oplossing voor de retailsector een zeer praktische stap vooruit betekent. Het biedt hen een flexibele aanpak om te innoveren, in een voor hen aangenaam tempo. "

De Evolve-labels, waarvoor het patent in aanvraag is, werken op de UHF-band van 860 tot 960 Mhz voor productidentificatie en op 8.2 Mhz voor de RF-EAS systemen. Dankzij de technische expertise van Checkpoint en de innovatieve productieprocessen kunnen Gen 2-compatibele producten worden gecombineerd met het EAS-circuit. Als bijkomend voordeel zijn ook de EAS-prestaties sterk verbeterd. De UHF-antenne maakt gebruik van Impinj Monza silicone waardoor informatie vanaf een grotere afstand is te lezen bij de dockdoors en op de winkelvloer. De Evolve-labels kunnen worden gebruikt met bestaande RF EAS-systemen van Checkpoint en zijn geschikt voor Gen 2, zodat ze functioneren met de UHF-portals van Checkpoint of met iedere andere gecertificeerde Gen 2 lezer- en antennesysteem.

Checkpoint heeft door de jaren heen een langdurige en goede relatie opgebouwd met retailers en hun leveranciers dankzij hun EAS-gebaseerde oplossingen voor beveiliging en dervingsreductie. Met meer dan één miljoen RF-installaties in winkels wereldwijd en meer dan 100 miljard producten die in de afgelopen 38 jaar werden beveiligd, is Checkpoint's wereldwijde bronbeveiligingsprogramma toonaangevend binnen de sector. Het biedt de retailsector en hun leveranciers een zeer uitgebreid aanbod van tools om de beschikbaarheid van producten voor hun klanten te verbeteren. CheckNet, Checkpoint's wereldwijde logistieke en datacommunicatieplatform voor bronbeveiliging, biedt real-time bedrijfskritische informatie op itemniveau en beveiliging van producten tijdens het productieproces. Bovendien zorgt de uitgebreide knowhow en expertise op het gebied van RF (Radio Frequency) ervoor dat Checkpoint krachtige RFID-oplossingen kan ontwikkelen, voor zowel individuele producten als voor dozen en pallets in de retail supply chain.

De Evolve-labels kunnen worden aangepast aan vormspecifieke vereisten en zijn nu beschikbaar voor testen.

"De mogelijkheden en voordelen van de Evolve EAS-EPC labels zijn indrukwekkend", zo besluit Off. "Gecombineerd met CheckNet beschikken onze klanten over de beste combinatie van beveiliging en tracking die vandaag de dag op de markt beschikbaar is."

Over Checkpoint Systems, Inc.

Checkpoint Systems Inc. is wereldleider in productidentificatie en oplossingen voor dervingsreductie voor de kleinhandel en zijn supply chain. Checkpoint biedt zijn klanten verhoogde efficiëntie vanaf het moment van productie tot en met het moment van verkoop en verbetert de winkelervaring van de consument. Checkpoint is beursgenoteerd op de NYSE, doet zaken in alle geografische regio's en heeft wereldwijd meer dan 4.000 medewerkers. Het is gespecialiseerd in RF-technologie (radiofrequentie). Het productportfolio bestaat o.m. uit: systemen voor digitale RF/EAS (elektronische artikelbeveiliging) en RFID (Radio Frequente Identificatie), RF-bronbeveiliging en etikettering. Het aanbod wordt ondersteund door een wereldwijd netwerk van 26 servicebureaus. Website: www.checkpointeurope.com



Ingezonden persbericht