Politie Groningen

Donderdag 10 mei 2007

Provincie Groningen, 10-05-2007

Groningen: hennepkwekerij geruimd

Aan de Blekerstraat in Groningen werd woensdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen. De politie nam een kijkje bij een woning naar aanleiding van meldingen over overlast. Op de zolderverdieping werd een plantage met bijna 3500 stekken en 50 planten aangetroffen. Het groen en de apparatuur werden in beslag genomen. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. In het pand werden twee bewoners aangehouden, een 36-jarige man en een 19-jarige vrouw.

Groningen: letsel door verkeersongeluk

Een 69-jarige inwoner van Veendam en zijn 67-jarige echtgenote liepen woensdagmiddag letsel op bij een verkeersongeluk ter hoogte van de kruising van de Europaweg en de Griffeweg. De 69-jarige automobilist probeerde pal voor een vrachtwagen langs op een andere rijstrook te komen. De auto werd daarbij geraakt waarna deze via de middenberm op de andere rijstrook terecht kwam. De auto van de Veendammer kwam daarbij ook nog in botsing met een andere wagen, bestuurd door een 56-jarige inwoonster van Sappemeer. De ernst van het letsel van het echtpaar uit Veendam is nog onbekend. De brandweer kwam er aan te pas om de bestuurder uit de auto te krijgen. Het verkeer op de belangrijke invalsweg van de stad liep door het ongeluk hinder op.

Groningen: man doet aangifte van beroving

Een 48-jarige man uit Groningen heeft afgelopen week aangifte gedaan van beroving. De Stadjer liep vrijdagavond 4 mei rond 23.00 uur bij het postkantoor aan de Munnikeholm toen hij door twee blanke mannen werd gedwongen geld af te geven. Dit onder dwang van een steekwapen. Het slachtoffer had vlak daarvoor bij het postkantoor gepind. Nadat de twee mannen geld hadden gekregen, gingen ze er vandoor in de richting van de Folkingestraat. De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets hebben gezien of meer informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: joint achter het stuur

Van een 24-jarige inwoner van Groningen werd woensdagavond een bloedproef afgenomen wegens mogelijk rijden onder invloed. Tijdens een verkeerscontrole op de Aweg bleek dat de man net een joint achter het stuur van zijn auto had gerookt. Hij werd vervolgens aangehouden. In totaal werden 145 bestuurders gecontroleerd. Op de 24-jarige na, bleek niemand onder invloed. Wel werden bekeuringen uitgedeeld voor onder meer het niet dragen van de gordel en het rijden op de busbaan.

Groningen: politie zoekt gedupeerden oplichting

De politie heeft woensdagmiddag een 34-jarige oplichter uit de stad Groningen aangehouden. Hoewel de man heeft bekend meerdere personen te hebben opgelicht, ontbreken bij de politie aangiftes. De man belde in de Oosterparkwijk aan bij willekeurige huizen met de vraag of hij geld kon lenen. Nadat hij in sommige gevallen geld had gekregen, beloofde hij de gedupeerden het geld terug te brengen. Dit deed hij vervolgens niet.

Agenten spraken hem woensdagmiddag in de Klaprooslaan aan toen hij zich opvallend gedroeg. Een buurtbewoonster verklaarde dat de man net bij haar aan de deur was geweest met het verzoek geld te kunnen lenen. Hierop erkende de Stadjer vaker mensen op te lichten. Hij is ingesloten. Gedupeerden worden verzocht contact op te nemen met de politie in Groningen, via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: fietsster fout op Hoendiep

Abusievelijk is in de berichtgeving over een verkeersongeluk op het Hoendiep op 7 mei jongstleden gemeld dat een 18-jarige automobilist een 14-jarige fietsster geen voorrang had verleend. De betrokken fietsster kwam evenwel uit een zijweg en verzuimde de automobilist voorrang te geven. Het Hoendiep moest door de aanrijding een half uur worden afgesloten. Het meisje werd ter plekke door ambulancepersoneel aan schaafwonden en kneuzingen behandeld. De auto liep forse schade op.

Middelstum/Stadskanaal: rijbewijzen ingenomen vanwege snelheid

Een 32-jarige automobilist uit Hengelo (Gld.) heeft woensdagmorgen zijn rijbewijs in moeten leveren. De man reed met een sneheid van 132 km/u over de Delleweg in Middelstum. Hier is 80 km/u toegestaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

In Stadskanaal moest een beginnend automobilist uit Beerta zijn rijbewijs inleveren. De 22-jarige man reed met hoge snelheid over de N366. Tijdens zijn rit haalde hij snelheden van boven de 200 km/u, terwijl 100 km/u is toegestaan. Gemiddeld werd de man geklokt op 189 km/u. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: alcomobilisten

Een 48-jarige automobilist uit Winschoten is woensdagavond op de Mr. D.U. Stikkerlaan in zijn woonplaats aangehouden wegens rijden onder invloed. De man had bijna 1,7 promille alcohol in zijn bloed. Hij had ook nog boetes open te hebben staan en zijn rijbewijs bleek ongeldig te zijn verklaard. Op het bureau moest de man een verklaring afleggen.

In Veendam werd een 38-jarige automobilist uit Wildervank aangehouden. Agenten zagen de man rijden op de Prins Bernhardlaan en hielden hem staande. Hij bleek ook met teveel alcohol op achter het stuur te zitten. Uit de ademanalysetest kwam naar voren dat hij bijna 1,2 promille alcohol in zijn bloed had.

De politie heeft woensdagavond op de Hoofdstraat in Uithuizermeeden een 28-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Agenten hadden het vermoeden dat de man onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Op het moment dat de bestuurder de dienders zag, probeerde hij er met hoge snelheid vandoor te gaan. Na een korte achtervolging besloot de automobilist toch zijn wagen langs de kant te zetten. De man had 0,65 promille alcohol in zijn bloed.

De politie maakt proces-verbaal tegen op tegen de alcomobilisten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Alteveer, Beumeesweg: aantal geregistreerde voertuigen: 459, aantal overtredingen: 65, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.