Dexia Bank


Benoemingen in de raad van bestuur van Dexia NV

9/05/2007

De gewone algemene vergadering van de aandeelhouders van Dexia N.V. is vandaag woensdag 9 mei 2007 bijeengekomen, en benoemde de heer Augustin de Romanet de Beaune definitief tot bestuurder van Dexia N.V. Hij werd voor een periode van vier jaar benoemd en zijn bestuurdersmandaat eindigt na afloop van de jaarvergadering van 2011. De heer de Romanet de Beaune was tijdelijk door de raad van bestuur benoemd ter vervanging van de heer Francis Mayer.

Dezelfde algemene vergadering benoemde de heer Jacques Guerber tot bestuurder van Dexia NV voor een periode van vier jaar die eindigt na afloop van de jaarvergadering van 2011.

De algemene vergadering is eveneens overgegaan tot de vernieuwing van het bestuurdersmandaat van de heer Guy Burton voor een periode van vier jaar die eindigt na afloop van de jaarvergadering van 2011.


______________________

Biografie van de heer Augustin de Romanet de Beaune

De heer Augustin de Romanet de Beaune studeerde af aan het Institut dâétudes politiques de Paris (IEP) en studeerde ook aan de Ecole nationale dâadministration (ENA). Hij begon zijn carrière in de directie Begroting van het Franse ministerie voor Economie en Financiën. In 1990 werd hij financieel attaché bij de permanente vertegenwoordiging van Frankrijk bij de Europese Gemeenschappen in Brussel. In 1993 werd hij hoofd van het bureau van het begrotingsbeleid. In 1995 werd hij directeur van het kabinet van de Franse staatssecretaris voor Begroting, speciaal adviseur van de Franse minister voor Economie, Financiën en het Plan, en vervolgens onderdirecteur bevoegd voor de sector vervoer, wegen, industrie en onderzoek, bij de directie Begroting. In 1999 werd hij benoemd tot directeur van de beleggingsonderneming Oddo & Compagnie en het jaar daarna tot vennoot-beheerder van Oddo Pinatton Corporate.

In 2002 werd hij directeur van het kabinet van de Franse minister voor Begroting en Begrotingshervorming, en adjunct-directeur van het kabinet van de Franse minister voor Economie, Financiën en Industrie. In 2004 werd hij aangesteld als directeur van het kabinet van de Franse minister voor Tewerkstelling, Arbeid en Sociale Cohesie, en vervolgens als adjunct-directeur van het kabinet van de Franse eerste minister. In 2005 werd hij benoemd tot adjunct-secretaris-generaal van de Présidence de la République française. In oktober 2006 werd hij benoemd tot adjunct-directeur Finances et Stratégie en tot lid van het uitvoerend comité van Crédit Agricole SA. Sinds maart 2007 is hij directeur-generaal van de Caisse des dépôts et consignations. Bovendien werd de heer Augustin de Romanet de Beaune docent aan het IEP van Parijs van 1986 tot 1990, en daarna aan de ENA van 1992 tot 1995.

Biografie van de heer Jacques Guerber

De heer Jacques Guerber studeerde af aan de Ecole Polytechnique en de Ecole nationale des Ponts et haussées. Hij begon zijn loopbaan in 1973 aan de Direction des transports aériens. Daarna vervulde hij functies bij de Direction départementale de lâéquipement de la Haute-Garonne, en vervolgens van Yvelines. In 1983 ging hij bij de Caisse des dépôts et consignations aan de slag. Tot 1985 was hij Délégué régional in Champagne-Ardenne en nog tijdens zijn functie op de zetel van de CDC wordt hij in 1988 lid van het directorium van Crédit local de France. In 1993 wordt hij algemeen directeur van Crédit local de France en in 2000 neemt hij de functie van voorzitter op. In 2003 werd hij lid van het directiecomité van Dexia NV benoemd, algemeen directeur van het metier Financiële diensten aan de publieke sector, financiering van projecten en credit enhancement. Sinds 1 januari 2006 is hij vicevoorzitter van het directiecomité van Dexia NV. Hij is tevens bestuurder van verscheidene vennootschappen van de groep Dexia, waaronder Dexia Bank België, Dexia Crédit Local en Financial Security Assurance Holdings, en van Crédit du Nord.

Biografie van de heer Guy Burton

De heer Guy Burton is licentiaat in de rechten, begon in 1974 zijn loopbaan bij de Onderlinge Maatschappij der Openbare Besturen, nu Ethias. Hij werd er secretaris-generaal in 1991 en algemeen directeur in 1995.