Ingezonden persbericht


Subsidie voor ondernemers bij aanschaf
'Slimme PINpakketten'

CCV uniek met toekomstvaste betaalautomaten in 'slimme PINpakketten'

Arnhem, 10 mei 2007 - CCV, marktleider op het gebied van elektronische betaalsystemen, maakt bekend dat zij zogenaamde 'slimme PINpakketten' aanbiedt. Deze PINpakketten zijn ontwikkeld op initiatief van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (BEB). CCV is de enige leverancier in Nederland die PINautomaten levert die voldoen aan de nieuwste (inter)nationale veiligheidseisen, met als meest belangrijke de EMV-standaard.

Waarom 'slimme PINpakketten'?
De Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (BEB) wil met de 'slimme PINpakketten' consumenten volop de mogelijkheid geven te PINnen, zonder dat dit voor ondernemers extra kosten meebrengt. De 'slimme PINpakketten' bieden een totaaloplossing, die bestaat uit minimaal een betaalautomaat met een telecomverbinding, waarmee ondernemers voorbereid zijn op de toekomst en geen afzonderlijke contracten met leveranciers hoeven af te sluiten. Bovendien heeft de ondernemer geen last van overbodige telecomlijnen, maar wél zekerheid over de maandelijkse kosten. De Stichting BEB, initiator van de 'slimme PINpakketten', geeft een subsidie van 100 euro aan de eerste 10.000 ondernemers die een 'slim PINpakket' afnemen.

Toekomstvaste PINautomaten
CCV is als enige met toekomstvaste EMV/CTAP-PINautomaten vertegenwoordigd in diverse 'slimme PINpakketten'. Het assortiment van CCV bestaat uit een aan de kassa te koppelen PINpad, twee baliemodellen en een mobiele PINautomaat. Deze PINautomaten zijn als eerste in Nederland volledig EMV-gecertificeerd en al voorbereid op de toekomstige standaard: PINnen via een chip in de betaalpas in plaats van de huidige magneetstrip. Deze EMV-standaard is opgesteld om het Europese betalingsverkeer veiliger te maken. Hiervoor zijn de PINautomaten van CCV CTAP-gecertificeerd door Equens, het voormalige Interpay. Bovendien heeft Currence, merkeigenaar van de betaalproducten PIN en Chipknip, de CCV PINautomaten volgens hun strengste veiligheidseisen gecertificeerd (PCI+).

De CCV betaalautomaten zijn verkrijgbaar met een KPN telecomverbinding, in drie voordelige Easy PINpakketten. Het Easy PIN Desktop ADSL is er voor elke ondernemer en speciaal voor het kleinbedrijf wordt een Easy PIN Swivel ADSL aangeboden. Voor ondernemers met mobiele activiteiten is er Easy PIN Mobiel, waarbij zij o.a. dé kleinste mobiele alles-in-één PINautomaat met GPRS verbinding ontvangen. Ook Rabobank en ABN-AMRO kozen in de door hen aangeboden pakketten voor de toekomstvaste CCV PINautomaten.

Hoe werkt het?
Via www.slimmepinpakketten.nl, de website van BEB, kunnen ondernemers een subsidienummer aanvragen. Met dit nummer kan een offerte met 100 euro korting worden opgevraagd bij de diverse partijen die een 'Slim PINpakket' aanbieden. Uiteraard worden op de website van BEB alle pakketten uitgebreid toegelicht.

Ontwikkelingen in het Europese betalingsverkeer
"Het doel van de veranderingen is het Europese betalingsverkeer veiliger te maken en fraude tegen te gaan", aldus Ton van der Bruggen, managing director van CCV. "De veranderingen zullen in de komende tijd merkbaar worden voor iedereen, consumenten en winkeliers. Consumenten zullen andere betaalpassen, met chip, ontvangen en winkeliers zullen hun betaalsystemen moeten aanpassen. Met de toekomstvaste PINautomaten van CCV zal het voor ondernemers makkelijker worden om op deze veranderingen in te spelen".

Over CCV
CCV is een internationaal opererende organisatie met dochterondernemingen in Europa. Het bedrijf is specialist op het gebied van PINautomaten, verwerking en autorisatie van financiële en loyalty transacties en het ontwikkelen en beheren van loyalty en klantenkaartsystemen. Op basis van geavanceerde technologie biedt CCV zowel standaardproducten als klantspecifieke oplossingen. De benodigde hard- en software wordt in eigen beheer ontwikkeld. CCV beschikt over een tweede computercentrum dat zorgt voor een naadloze switch tijdens calamiteiten. Een eigen Service Center en een landelijk opererende 24-uurs serviceorganisatie waarborgen een hoog serviceniveau. CCV is gevestigd in Arnhem en opgericht in 1967. Kijk voor meer informatie op www.ccv.nl.

Voor meer informatie over CCV kunt u contact opnemen met: Text 100 Public Relations
Liesbeth Kramer
T (020) 530 43 49
E-mail: liesbeth.kramer@text100.nl