Persberichten Eemland noord, 11.00 uur

Utrecht, 10-05-2007

Weedplanten

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG- Op woensdagmiddag werden hennepplanten aangetroffen. Omstreeks 13.40 uur kreeg de politie de melding dat er hennepplanten zouden staan aan de Voltaweg. Agenten gingen ter plaatse en troffen in een berm achter een container 80 weedplaten aan. Deze planten werden ingenomen en de politie doet onderzoek naar de eigenaren.

Spel lijkt voor omstanders echt

SOEST- Op woensdagavond kregen agenten de melding van getuigen dat mannen in camouflagepakken en vuurwapen rondliepen in een bos aan de Bosstraat. De agenten gingen omstreeks 19.00 uur poolshoogte nemen en bij navraag bleken er 14 deelnemers aan een lasergame in het veld te hebben deelgenomen. De organisator is aangegeven dit soort spelletjes niet meer in het openbaar te doen omdat hierdoor veel onrust kan ontstaan.

Klusjesmannen?

SOEST- De politie vraagt vooral ouderen alert te zijn op zogenaamde klusjesmannen.

In de maand mei zijn bij enkele huishoudens klusjesmannen langsgeweest die voor een bepaald geldbedrag wel wat klusjes willen opknappen. Deze klusjesmannen bellen vooral bij ouderen mensen aan en vragen dan direct behoorlijk bedragen voor kleine klusjes. Een klusjesman maakte het wel erg bont om te zeggen dat een kraan lekte en als dit niet gemaakt zou worden er levensgevaarlijke situaties ontstonden.

Mocht u getuige zijn van een dergelijke actie of verdachte personen

zien in de straat of wijk bel dan direct met 112. Neem het signalement

en de looprichting van de verdachten op en geef dit door aan de politie.