Gemeente Weert

10 mei 2007

BIBLIOTHEKEN MIDDEN-LIMBURG WEST GAAN FUSEREN

De openbare bibliotheken van Weert, Nederweert en Leudal- en Thornerkwartier (inclusief Maasgouw) fuseren medio 2008 tot één basisbibliotheek in Midden-Limburg West.

Begin 2007 spraken de verantwoordelijke wethouders van de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert af, gezamenlijk invulling te geven aan de zogeheten bibliotheekvernieuwing. In dit kader zijn bibliotheken verplicht inhoudelijk samen te werken om de dienstverleningskwaliteit te bevorderen en meer vraaggericht te werken. De betrokken gemeenten zijn van mening, dat er inhoudelijk en in financieel opzicht voor alle partijen bij deze fusie meerwaarde valt te behalen. Bovendien past het samengaan uitstekend in het streven van de Provincie naar grotere basisbibliotheken. Zo ontwikkelt de bibliotheek zich tot een modern 'kennis- en ontmoetingscentrum', als onmisbare spil in de informatievoorziening.

Fusietraject
Binnenkort ondertekenen de portefeuillehouders van de betrokken gemeenten en de besturen van de bibliotheken een intentieovereenkomst. Dit is het officiële startsein van het fusietraject.

Een belangrijke voorwaarde voor het doorgaan van dit fusietraject is dat de Provincie Limburg en de betrokken gemeenten hiervoor voldoende financiële middelen beschikbaar stellen. Die zijn onder meer nodig voor de aanstelling van een externe projectleider. Er wordt verder een ambtelijke projectgroep en een stuurgroep geformeerd die het fusieproces begeleid en bewaakt.

Het is de bedoeling dat de fusie in juli 2008 ingaat.

2007.108 LS


---- --