Politie Limburg-Zuid

Datum ( donderdag 10 mei 2007


Sittard; wildemansrit na diefstal bestelauto

Woensdagmorgen is in Sittard de diefstal van een bestelbus ontaard in een wildemansrit van de dader of daders. De man die achter het stuur van de gestolen bus zat, veroorzaakte op zijn vlucht namelijk enkele zogenaamde bijna aanrijdingen, waarbij andere weggebruikers ernstig in gevaar werden gebracht.

De diefstal vond omstreeks 10.55 uur plaats, toen een 37-jarige inwoner van Sittard met een witte Mercedes bestelbus, model Sprinter, voorzien van de geel/blauwe tekst "GLS', bij een winkel aan de Steenweg een pakket afleverde. Hierbij liet de man de sleutel in het contactslot steken. Toen hij weer uit de zaak kwam zag hij dat iemand er met de bestelbus vandoor ging. Het voertuig reed richting Rijksweg Zuid/Rijksweg Noord. Op de kruising met de Wilhelminastraat. ontstond bijna een aanrijding met een andere automobilist omdat de bestuurder van de gestolen bus waarschijnlijk door rood reed. Op de Wilhelminastraat moest een voetganger, die midden op een vluchtheuvel stond opzij springen om niet door de bestelbus te worden aangereden. Op zeker moment reed de bestuurder van de bestelbus de Parklaan in. Dit gebeurde tegen het verkeer in.

Ondanks dat de onfortuinlijke pakketbezorger met behulp van een andere automobilist de achtervolging nog had ingezet, wist de bestuurder met de gestolen bestelbus toch te ontkomen.

Getuigen wisten te melden dat de bestuurder een blanke man is tussen de 20 en 30 jaar, die donkere kleding droeg en een opvallend witte capuchon. Verder zou er een tweede persoon naast de bestuurder hebben gezeten.

De politie is meteen een onderzoek gestart en is dringend opzoek naar getuigen(0900 - 8844). In het bijzonder is zij op zoek naar de voetganger die op de vluchtheuvel bijna werd aangereden.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --