Persbericht

XEROX KOMT MET VERBETERDE DIGITALE KLEURENSYSTEMEN VOOR HET GROEIENDE HOOGVOLUME KANTOORSEGMENT EN LICHTE PRODUCTIEOMGEVINGEN

Drie nieuwe multifunctionele systemen breiden DocuColor productfamilie uit

Breukelen, 10 mei 2007 - Om haar voortrekkersrol in de kleurenmarkt verder te versterken, heeft Xerox drie nieuwe systemen geïntroduceerd die hoge kwaliteit kleur toegankelijk maken tegen een betaalbare prijs: de DocuColor 242, 252 en 260 digitale kleurenprinters/copiers. Met de beproefde technologie van het DocuColor 240/250 platform als uitgangspunt, vormen deze producten de nieuwste aanwinsten voor de bekroonde productlijn van Xerox met een uitstekende afdrukkwaliteit, productiviteit en schaalbaarheid voor het hoogvolume kantoorsegment en de grafimediabranche.

Volgens het gespecialiseerde marktonderzoeksbureau InfoSource, was Xerox in 2006 de nummer één op de West-Europese markt voor kleuren en 'colour capable' multifunctionele copier/printers die met meer dan 40 pagina's per minuut kunnen afdrukken. In 2006 groeide dit segment met 218% ten opzichte van 2005 - veel sneller dan de groei (van 48%) voor multifunctionele A3 kleurenlaserprinters als geheel.

De DocuColor 242/252/260 systemen zijn bedoeld voor omgevingen variërend van kleurenintensieve kantooromgevingen, in-house reproductieafdelingen en commercieel drukwerk tot ontwerp- en marketingbureaus. De systemen leveren geavanceerde functionaliteit en hoogwaardige prestaties die gewoonlijk geassocieerd worden met veel duurdere productiemachines tegen aanzienlijk kleinere afmetingen en lagere kosten.

"Onze nieuwste DocuColor systemen vormen een geweldig opstapproduct voor drukkerijen die willen profiteren van de groei in de lucratieve kleurendrukbranche. Ze zijn ook een uitstekende keuze voor bedrijven buiten de grafimediasector, die op zoek zijn naar excellente afdrukkwaliteit, snelheid en afwerkingsmogelijkheden, echter zonder het prijskaartje dat aan zware productiesystemen voor kleurendruk hangt", aldus Valentin Govearts, Senior Vice President, Production and Graphic Arts Industry, Xerox Europe. "Dit is alweer een voorbeeld van hoe wij krachtige platforms uit onze bestaande portefeuille verder ontwikkelen om onze klanten meer keuze te geven."

Superieure afdrukkwaliteit gekoppeld aan productiviteit De nieuwe DocuColor 242/252/260 digitale kleurenprinter/copiers maken gebruik van vier eigen ontwikkelde 32-straals lasers om echte 2400 x 2400 dpi afdrukresolutie in full colour te genereren op volle snelheid. Hierdoor laten ze concurrerende producten qua afdrukkwaliteit achter zich. Deze geavanceerde lasertechnologie zorgt voor uiterst precieze lijnen en zichtbaar betere schaduw en high-light details in toepassingen zoals fotoafdrukken, brochures, posters, technische tekeningen, proefdrukken en gepersonaliseerde marketingdocumenten, met een messcherp resultaat. Een scala aan hulpmiddelen op de kleurencontrollers en de printer/copier geven gebruikers volledige controle over de kwaliteit van het eindproduct en stelt hen in staat details, zoals het gewenste glansniveau en de juiste afwerking, te specificeren.

De DocuColor 242 en 252 hebben dezelfde afdruksnelheid als hun voorgangers de DocuColor 240 en 250: respectievelijk 40/50 ppm in kleur en 55/65 ppm in zwart/wit. De DocuColor 260 vormt echter een snellere machine in deze productlijn - afdrukken en kopiëren met 60 ppm in kleur en 75 ppm in zwart/wit. De scansnelheid van deze systemen bedraagt 50 ppm in kleur en 80 ppm in zwart/wit.

Andere eigenschappen die de efficiency van de systemen vergroten zijn een standaard papiercapaciteit van 3.260 vel die uitgebreid kan worden tot 5.260 vel, waarvan maar liefst 3.350 vel A3 of groter formaat in 4 inlegstations kan zijn. Dit vermindert de handmatige tussenkomst waardoor de proces-efficiency toeneemt. Ook de toner kan tijdens de productie zonder stilstand worden vervangen en twee zwarte tonercartridges naast drie grote kleurencartridges bieden langere productieruns, zodat maximale uitvoercapaciteit met minimale inspanning en personele bezetting kan worden gerealiseerd.

Voor kopieer- en scanwerk is een automatische dubbelzijdige originelendoorvoer voor maar leifst 250 vel (DAOD) beschikbaar die grote opdrachten vergemakkelijkt. Dit alles betekent een uiterst productieve oplossing die uitermate geschikt is voor kleurenintensieve kantoren of lichte productieomgevingen. Om een maximale uptime en dus inkomstenstroom voor de grafische ondernemer te bewerkstelligen, zijn de aan slijtage onderhevige verbruiksmaterialen alle als SmartKit uitgevoerd. Dit betekent dat de gebruiker, naast de toner, binnen enkele seconden ook zelf de vier drums, corotron, resttoner-opvangbak en zelfs de fuser kan vervangen zonder tussenkomst van een servicetechnicus. De onderdelen geven op basis van gebruikshistorie zelf aan hoelang ze nog meegaan zodat tijdig nieuwe SmartKits kunnen worden besteld.

Uiterst schaalbare systemen bieden een scala van toepassingen De nieuwe DocuColor producten zijn ontworpen als modulaire systemen die kunnen meegroeien met de bedrijfsactiviteiten en wensen van de klant. Zo biedt de nieuwe optionele light-production afwerkeenheid meer capaciteit voor nieten (100 vel), een interposer voor het invoegen van tabbladen en voorbedrukte materialen, twee- en viergats perforeren, katernen vouwen/hechten en een staffeluitleg. Deze mogelijkheden maken de DocuColor 242/252/260 ideaal voor het creëren van kant-en-klare eindproducten zonder verdere afwerkingsbehoefte: zoals posters, direct mail uitingen, kleinere oplagen brochures en handleidingen, maar ook voor het produceren van dagelijkse zakelijke documenten zoals rapporten, presentaties en voorstellen.

Alle drie modellen bieden een keuze uit de breedste productlijn in de markt van maar liefst vijf kleurencontrollers om optimaal te integreren: FreeFlow DocuSP printserver, EFI Fiery EXP260 kleurenserver, EFI Splash RPX-ii kleurenserver, EFI Fiery bustled controller en Creo CX260 kleurenserver, elk met een verschillende workflow die specifiek is toegesneden op diverse klantwensen en grafische processen.

Ondanks de geringe afmetingen kunnen de DocuColor 242/252/260 een scala van media (tot en met 300 g/m2) verwerken, zoals gecoat papier, etiketten, transparanten, synthetische en transfermedia, waardoor de toepassing bijna ongelimiteerd is. Het grootste papierformaat is SRA3 (320 x 450 mm), hetgeen productie van aflopend A3 materiaal mogelijk maakt en de toepassingsmogelijkheden van de DocuColor nog verder verruimt.

Door toepassing van de nieuwste generatie olieloze Emulsie Aggregatie (EA-HG) toner biedt de DocuColor niet alleen een zeer groot kleurbereik (aanzienlijk groter dan ISO-coated), maar bespaart ook nog energie door een lagere fixatietemperatuur tijdens het fusing proces. Hierdoor zijn diverse soorten coated papier te gebruiken en wordt naast een veel snellere opwarmtijd ook minder energie verbruikt, hetgeen een positieve bijdrage aan het milieu betekent. Het verbeterde productieproces van EA-toner betekent ook een vermindering van 20% CO2-uitstoot ten opzichte van traditionele tonerfabricage en helpt Xerox mede om haar milieudoelstellingen van onder meer 10% minder CO2-uitstoot per 2012 te behalen.

Verkrijgbaarheid
De DocuColor 242, 252 en 260 systemen worden geleverd via de directe verkooporganisatie van Xerox en via indirecte partners en concessionairs, desgewenst inclusief PagePack en eClick paginacontracten voor respectievelijk MKB-bedrijven en grote concerns. Deze flexibele onderhoudscontracten omvatten alle SmartKits en services, en stellen gebruikers in staat om de kosten te verlagen door een betere controle over de gebruikskosten. Voor meer informatie bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl .


--- einde persbericht ---

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com .

Onder de noemer 'The New Business of Printing' heeft Xerox het in de markt grootste portfolio 'state-of-the-art' digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficiënte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creëren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox geïnitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp .

XEROX®, iGen3®, DocuTech®, Xerox NuveraTM, FreeFlow®, DocuSP®, Accxes® en ProfitAcceleratorTM zijn handelsmerken van XEROX CORPORATION. DocuColor® wordt in licentie gebruikt. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.


---

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl .

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770, email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05, email: hav@verkroostpr.nl