Ingezonden persbericht


Persbericht

SWsoft maakt groei in eerste kwartaal en momentum binnen virtualisatie en automatisering bekend

Virtuozzo zorgt voor partnerships en omzet;
Nieuwe klanten en onderscheidingen voor Parallels

Herndon, USA, 10 mei 2007 - SWsoft heeft in het eerste kwartaal van 2007 een omzetgroei van 140 procent ten opzichte van dezelfde periode van 2006 behaald. Hiermee is de snelheid van de omzetgroei voor de onderneming - die over heel 2006 134 procent bedroeg - verder opgeschroefd.

De omzet uit virtualisatie groeide in het eerste kwartaal van 2007 met meer dan 600 procent ten opzicht van het eerste kwartaal van 2006. De onderneming maakt elk kwartaal weer een groei door. De virtualisatieproducten zorgen nu voor het grootste deel van de omzet van Swsoft. De groei van de omzet uit virtualisatiesoftware is een weerspiegeling van de gestegen vraag vanuit de markt. SWsoft schat dat meer dan 50 van de belangrijkste Fortune 500-ondernemingen inmiddels gebruik maken van Virtuozzo-software. Huidige klanten zijn onder andere arvato mobile, Association of American Medical Colleges, Cox Communications en Murphy Oil Corporation.

De producten van de onderneming omvatten Virtuozzo, dat virtualisatie van besturingssystemen mogelijk maakt, en de desktop virtuele machine software van Parallels. De onderneming heeft eveneens de introductie van een serverversie van het Parallels-product gepland voor 2007. SWsoft ontwikkelt en levert tevens een complete reeks automatiseringsproducten voor het Microsoft Windows-platform, met snel groeiende verkoopresultaten.

"We zijn zeer tevreden dat het in 2006 opgebouwde momentum zich voortzet in het eerste deel van het nieuwe jaar en onze omzet - enkele tientallen miljoenen - zelfs heeft versneld", aldus Serguei Beloussov, CEO van SWsoft. "We zien deze resultaten als een erkenning voor onze innovatieve oplossingen en voor SWsoft als groeiende leider in elk van onze drie markten. SWsoft richt zich op het uitbreiden van de productreeks, zodat consumenten, hostingleveranciers en andere ondernemingen maximaal kunnen profiteren van virtualisatie en automatisering."

Nieuwe partnerships voor nog betere adoptie van besturingssysteemvirtualisatie Verschillende toonaangevende technologiebedrijven zijn een samenwerkingsverband met SWsoft aangegaan voor een betere adoptie van besturingssysteemvirtualisatie in het data center:

-Een overeenkomst met Microsoft helpt bij het ondersteunen van klanten met Virtuozzo for Windows Server software.

-Een overeenkomst met Novell voor het leveren van Virtuozzo in een bundel met Novell's SUSE Linux Enterprise software.

-SWsoft is toegetreden tot het HP ProLiant Partner Program en de beide ondernemingen hebben de software gevalideerd voor HP Proliant Server.

Parallels desktopvirtualisatie favoriet bij gebruikers en in de markt Parallels maakt nog steeds zeer enthousiaste reacties los bij klanten en in de markt als de beste software voor desktopvirtualisatie. Parallels Desktop for Mac is een van de best verkopende producten voor de Mac en heeft een aantal belangrijke onderscheidingen gewonnen, zoals:


- PC World Innovation of the Year

- MacWorld Expo 2007 'Best in Show'

Uitbreiding van de reeks automatiseringssoftware
Door nieuwe producten te introduceren heeft SWsoft zijn rol als leider binnen de markt voor data center automatisering verder versterkt. PEM, de data center automatiseringssoftware voor service providers biedt nu ondersteuning voor Blackberry en Good Technologies, zodat service providers hun klanten hosted e-mailoplossingen kunnen bieden. Verder werkt SWsoft inmiddels samen met MIVA Small Business Solutions, Inc. voor het bieden van eenvoudige e-commerce-mogelijkheden binnen de SWsoft Plesk control panel-oplossing voor service providers.

Over SWsoft
SWsoft is een wereldwijd leider op het gebied van software voor serverautomatisering en -virtualisatie. Meer dan 10.000 klanten in ruim 100 landen vertrouwen op de bewezen prestaties en beheermogelijkheden van SWsoft's producten voor het optimaliseren van hun IT-infrastructuur. De onderneming is opgericht in 1999 en heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië.

Ingezonden persbericht