Ingezonden persbericht


OLIFANT BERNHARDINE HEEFT DOCHTER

Olifant Bernhardine heeft in Dublin Zoo een gezonde dochter gekregen. Eerst twijfelde men even aan het geslacht, maar sinds vandaag is bekend dat het om een meisje gaat. De vader is Alexander, die onlangs naar Antwerpen verhuisde.

Eind vorig jaar vertrok Bernhardine naar Ierland, samen met haar zus Yasmin en de kleine Anak die erg dol zijn op de kleine. Het jong, waarvan de naam nog onbekend is, is de vierde generatie (Aziatische) olifant in een dierentuin en het allereerste olifantenjong dat in de republiek Ierland is geboren.

Voor Blijdorp is het extra feestelijk dat Bernhardine uitgerekend in het Jubileumjaar van de Diergaarde een gezond jong heeft gekregen, ook al is dat niet in Blijdorp zelf, maar in Dublin. Het is namelijk in het belang van het Europese fokprogramma, dat al vele jaren door Blijdorp wordt gecoördineerd, dat Bernhardine naar Dublin zou verhuizen om deel uit te maken van een andere fokgroep. Bernhardine is zelf op 16 juni 1984 geboren als de eerste baby-olifant in een Nederlandse dierentuin en nu dus de moeder van de eerste olifant die in de republiek Ierland is geboren. De inmiddels overleden Ramon was haar vader en Irma, nog steeds in Blijdorp te zien, is haar moeder.


---

Voor persinformatie en het downloaden van persfoto's kunt u surfen naar: www.diergaardeblijdorp.nl/perskamer