Algemene Onderwijsbond

PERSBERICHT

Inschrijving OnderwijsTopTalentPrijs geopend

Een uitdaging voor àlle leraren-in-opleiding

Utrecht 10 mei 2007 - Op de lerarenopleidingen in Nederland barst het van het talent. Dat blijkt iedere jaar weer bij het afstuderen, als duizenden enthousiaste jonge docenten de opleiding verlaten en in het onderwijs gaan werken. De allerbeste student kan meedingen naar de OnderwijsTopTalentPrijs voor basisonderwijs of voortgezet onderwijs. De inschrijving hiervoor is vandaag geopend op www.onderwijstoptalentprijs.nl. Op alle lerarenopleidingen worden daarnaast folders verspreid om stagecoördinatoren en studenten op de prijs te wijzen.

Elk opleidingsinstituut mag één student(e) afvaardigen binnen de categorie 'aankomende leraren in het basisonderwijs' of de categorie 'aankomende leraren in het voortgezet onderwijs'. In beide categorieën bestaat de prijs uit een prachtige trofee en een geldbedrag van ¤1.000,-. Daarnaast krijgt de winnaar een jaar gratis lidmaatschap van de Algemene Onderwijsbond.

De OnderwijsTopTalentPrijs wordt uitgereikt in oktober tijdens de Nationale Onderwijsweek. De organisatie is in handen van het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP), de Algemene Onderwijsbond (AOb) en onderwijsadviesbureau Giralis. In voorgaande jaren stond de prijs bekend als TrouwTalentPrijs, het dagblad Trouw heeft zich echter teruggetrokken uit de prijs, wat reden is voor de naamsverandering.

Bijgevoegd zijn een pdf van de aanmeldingsfolder, een banner die u op uw site kunt plaatsen en een stopper-advertentie in pdf.

Meer informatie bij:
Kees Koppers, INOP, 0487-512311 info@inop.nl Robert Sikkes, AOb, 030-2989217 rsikkes@aob.nl

met vriendelijke groet
Robert Sikkes
coördinator communicatie AOb