Gemeente Winterswijk


Hulp gemeente Winterswijk bij zoektocht naar werk

Meer mogelijkheden met nieuwe reïntegratieverordening

9 mei 2007

Winterswijk - Hulp bij beroepskeuze of stage lopen om te kijken welk werk geschikt is. Het zijn enkele nieuwe mogelijkheden die de nieuwe Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand van de gemeente Winterswijk biedt. De verordening is een bundeling van regels die mensen zonder werk moet helpen om weer zo snel mogelijk aan de slag te kunnen. De gemeenteraad van Winterwijk heeft de nieuwe regels vastgesteld.

In de verordening wordt algemeen omschreven wanneer iemand recht heeft op hulp bij het zoeken naar werk. Maar ook wanneer iemand die hulp moet gebruiken. De gemeenteraad wil dat burgemeester en wethouders dit verder uitwerken. Die verdere uitwerking noemen we de beleidsregels. Ook die zijn dus opnieuw gemaakt.

Welke hulp
Wat betekent dat nu voor de mensen die hulp nodig hebben bij het zoeken naar werk? Zij kunnen bijvoorbeeld geholpen worden bij een beroepskeuze of ze kunnen een soort stage gaan lopen om te zien welk soort werk geschikt voor ze is. Het kan ook zijn dat er scholing nodig is of dat er extra kosten worden gemaakt voor bijvoorbeeld kinderopvang of nieuwe kleding voor een sollicitatiegesprek of werk. Er is heel veel mogelijk; alles wordt per geval bekeken. Het inkomen mag overigens niet meer zijn dan 120% van het minimumloon.

Meer informatie
Geïnteresseerden die meer wilt weten, kunnen eens gaan praten met een medewerker van de afdeling Sociale Zaken. U kunt daarvoor op werkdagen een telefonische afspraak maken (0543 - 545 555). De nieuwe beleidsregels en de verordening liggen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentekantoor op Beatrixpark 18. Ze zijn vanaf dinsdag 15 mei 2007 zes weken lang in te zien. Tegen betaling kunt u er ook een exemplaar meenemen. Vanaf 15 mei is alles ook na te lezen op deze website.