Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |De Vecht /Terwolde - Te snel via omleidingsroute          |
Naar aanleiding van klachten over het snelheidsgedrag van automobilisten op een omleidingroute via de Vecht heeft de politie op dinsdag (08/05) een controle gehouden. Ook op de Bandijk heeft een snelheidscontrole plaats gevonden. Diverse hardrijders zijn bekeurd.

In verband met wegwerkzaamheden zijn de Vaassenseweg in Terwolde en de Geerstraat onder Vaassen afgesloten voor het verkeer en worden automobilisten onder meer via De Vecht naar de A50 omgeleid. De politie heeft vastgesteld dat door deze omleidingroute het in De Vecht drukker is geworden. Ook blijkt niet iedere bestuurder zich aan de toegestane snelheid van 30 km/u te houden. In verband hiermee en klachten over het rijgedrag heeft de politie op dinsdag (08/05) in de middaguren gecontroleerd. Er reden 111 bestuurders te hard en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u. Het totaal aantal passanten bedroeg 443.

De politie heeft in de avonduren op de Bandijk gecontroleerd of automobilisten zich aan de maximaal toegestane snelheid van 60 km/u hielden. Dit bleek 20 maal niet het geval te zijn. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u. Het totaal aantal passanten bedroeg 75.

De overtreders van beide controles krijgen hun bekeuring thuis gestuurd.

Einde bericht


---


---


---

---- --