Gemeente Rotterdam

Nr. 86
10 mei 2007

PROGRAMMADIRECTEUR ROTTERDAM JONGERENHOOFDSTAD 2009 BENOEMD

Wethouder Orhan Kaya heeft vandaag bekend gemaakt dat voor het jongerenjaar 2009 drs.Henca Maduro zal worden benoemd als programmadirecteur. Zij gaat inhoudelijk leiding geven aan de uitvoering van het plan Jongerenhoofdstad van Europa 2009 dat onlangs door het college is gepresenteerd. De onderhandelingen met de algemeen directeur zijn in een vergevorderd stadium.

De Antilliaanse Henca Maduro (31) is directeur van Generation U Consultancy, een adviesbureau op het gebied van jongerenmarketing. Henca heeft van 1988-1994 het Erasmiaans Gymnasium doorlopen, om vervolgens met een ere-beurs een jaar in Amerika te gaan studeren. Na haar terugkomst uit Amerika heeft zij op de Universiteit van Amsterdam, de opleiding Communicatiewetenschap succesvol afgerond.

Henca heeft zich altijd ingezet voor Rotterdamse jongeren, vanuit verschillende invalshoeken. Zo heeft zij meegewerkt aan een aantal Rotterdamse projecten, zoals Talent Night, Talent2star, maar is zij ook de projectleider geweest van het Rotterdamse Kunst, Cultuur & Lifestyleblad DIMI. Maduro is op dit moment bestuurslid van de Rotterdamse Raad voor Kunst& Cultuur en is lid van de Young EDBR, de jongerentak van de Economic Development Board Rotterdam.

Met haar nieuwste initiatief New Skool Rules, streeft zij ernaar de wereldwijde scene op het gebied van hiphop, r&b, dancehall, reggae & reggaetonin 2008 naar Rotterdam te halen om met lokaal, regionaal en nationaal talent te netwerken en samen te werken.

Naast de programmadirecteur wordt op korte termijn ook de benoeming van de algemeen directeur verwacht. De uitvoering en coördinatie van het Jongerenjaar is neergelegd bij de gemeentelijke stichting Rotterdam Jongerenhoofdstad 2009 onder voorzitterschap van Steven van Eijck.

noot voor de redactie/