Politie Limburg-Zuid

Datum ( donderdag 10 mei 2007

Maastricht; inbraak in sportcomplex

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in een sportcomplex aan de Goudenweg in Maastricht.

De daders zijn het pand binnengedrongen na het vernielen van een ruit. Zij zijn vervolgens aan de haal gegaan met een plasma tv, die aan de muur hing.

De daders zullen waarschijnlijk weinig plezier beleven aan de tv. Het apparaat is namelijk alleen in combinatie met de juiste hardware te gebruiken.

Maastricht; tweemaal brand gesticht

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag op twee plaatsen in Maastricht brand gesticht. In beide gevallen bleef de schade beperkt.

De eerste melding was omstreeks 01.20 uur. Op de Drachmenruwe bleken enkele coniferen in brand te zijn gestoken. De bewoners hadden het vuur zelf geblust waardoor de schade beperkt bleef tot enkele coniferen.

Op het moment dat politie op de Drachmenruwe aanwezig was, kwam er een melding over een brand op de Widelanken. Daar had men de band van een geparkeerde auto in brand gestoken. Een getuige die de brand ontdekte, waarschuwde snel de eigenaar van de auto, waarna zij samen het vuur hebben geblust. De schade bleef hier beperkt tot een deels verbrande autoband.

De politie onderzoekt beide brandstichtingen.

Heerlen; hennepplantage in woning

In een woning aan de Roggehof in Heerlen, heeft de politie woensdagavond enkele hennepplantages aangetroffen.

Op een kamer op de bovenverdieping werd in een kamer een plantage aangetroffen die uit 1512 stekjes bestond. Een andere kamer was ingericht met een plantage van 140 henneplanten. Op zolder bevond zich een plantage van 148 potten, die kennelijk recent was geoogst.

In de woning bevonden zich twee mannen en een vrouw, die niet op het adres stond ingeschreven. Het drietal wordt als verdachte aangemerkt. Zij legden een verklaring af.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --