Ingezonden persbericht





- PERSBERICHT -

Organon besteedt wereldwijd ondersteunende dienstverlening voor IT-infrastructuur uit aan Atos Origin

Oss, Nederland, 10 mei 2007 - N.V. Organon - een wereldspeler in de farmaceutische industrie en Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener - hebben een overeenkomst gesloten voor de wereldwijde uitbesteding van de ondersteunende dienstverlening voor de IT-infrastructuur van Organon. Binnen dit contract introduceert én onderhoudt Atos Origin een gestandaardiseerd, hoog kwaliteitsniveau om de werkprocessen van Organon wereldwijd te ondersteunen.

Dankzij deze overeenkomst kan Organon 24 uur per dag rekenen op professioneel georganiseerde IT-ondersteuning en tevens haar operationele kosten verlagen. Vincent van Geerestein, senior vice president Global ICT van Organon zegt hierover: "Het handhaven van de flexibiliteit en vertrouwen en het optimaal inspelen op de businessvragen van Organon, vormen de basis voor het partnerschap tussen Organon en Atos Origin."

Ed van Nigtevecht, executive director Information Services bij Organon zegt: "Organon wil met deze outsourcingsovereenkomst een hoog niveau van uniforme dienstverlening realiseren richting haar business operations, terwijl we tegelijkertijd de flexibiliteit behouden om bepaalde functionaliteiten in de toekomst uit te sluiten of juist uit te breiden. We hebben al eerder in uiteenlopende projecten met elkaar samengewerkt en kijken dan ook uit naar een vervolg van ons partnerschap met Atos Origin op basis van een service level overeenkomst."

Samir El Awadi, vice president Healthcare and Pharma bij Atos Origin ziet de outsourcingsovereenkomst als een hernieuwde, belangrijke stap in de relatie tussen Atos Origin en Organon. "De overeenkomst onderstreept de nieuwe fase in de zakelijke relatie met het nieuwe moederbedrijf van Organon, Schering-Plough. Atos Origin heeft een sterke positie in de markt voor gezondheidszorg en in de farmaceutische industrie en kan daarbij bogen op haar wereldwijde ervaring met het outsourcen van IT-activiteiten. Bij dit project kiezen we voor een pragmatische aanpak om vorm te geven aan de business veranderingen op basis van standaard pakketten in een gevalideerde business operatie.

Over Organon

Organon ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve receptplichtige geneesmiddelen die de gezondheid en de kwaliteit van het leven verbeteren. Door de combinatie van innovatie en samenwerkingsverbanden wil Organon haar positie als toonaangevend farmaceutisch bedrijf verstevigen voor elk van de therapeutische aandachtsgebieden: vruchtbaarheid, gynaecologie en bepaalde gebieden binnen de anesthesie. Het bedrijf beschikt over uitgebreide expertise op het gebied van neurowetenschappen en een uitvoerig en gespecialiseerd R&D-programma. Andere onderzoeksgebieden zijn immunologie en specifieke gebieden van oncologie. Geneesmiddelen van Organon worden in ruim honderd landen verkocht vanuit meer dan vijftig lokale vestigingen. Organon is de farmaceutische business unit van Akzo Nobel, gericht op de humane gezondheidszorg.

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van 5,4 miljard euro in veertig landen met een werknemers-aantal van ruim 50.000 van wie circa 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Euronext Market Solutions, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com


- EINDE PERSBERICHT -