Ingezonden persbericht


NP3: agenda mei / juni 2007

PROMO
PROMO 07
kunstenaar: Gijs Deddens
PROMO 07: 10 mei tot en met 17 juni 2007
PROMO 07 is ook op afspraak te bezoeken: gijs.deddens@gmail.com

Gijs Deddens maakt tekeningen en schilderijen met uiteenlopende onderwerpen. Het werk refereert aan de overdaad van beelden in onze consumptiemaatschappij die in allerlei lagen (high en low art) op ons afgevuurd worden. "Ik ga nogal intuitief te werk waardoor het geheel nogal chaotisch kan ogen. Deze chaos is juist waar mijn werk over gaat. Ik maak geen onderscheid tussen high en low art. De hierarchie tussen beelden is in mijn werk totaal afwezig." Gijs is tijdens de 'Atelier Route Groningen' op eerste en tweede pinksterdag in PROMO aanwezig.
---

NULL
DAMIEN HIRST
kunstenaar: Damien Hirst (UK)
tentoonstellingsperiode: 26 mei tot en met 17 juni 2007 opening: vrijdag 25 mei om 21.00 uur met DJ945

In de tentoonstelling 'and Findings' toont NP3 twee recent aangekochte werken van Damien Hirst: The Magnificent Seven (editie Gagosian) en The Last Supper.
---

NULL
Retort++ presentatie EBOMAN
presentatie: 22 mei 2007 om 20.00 uur
entree: GRATIS

In het kader van het open source project Retort++ heeft NP3 EBOMAN uitgenodigd om een presentatie te geven over zijn werk. Jeroen Hofs, die met zijn alter ego EBOMAN grote bekendheid vergaarde, ontwikkelt vanaf 2000 soft- en hardware voor multimediaoptredens en composities. Hieruit vloeide het instrument 'Sensor madnesS' voort, dat werd ingezet bij EBOMAN'S recentste performance 'verknipt' (2005). Samen met Mattijs Kneppers startte Hofs in 2005 SmadSteck, een bedrijf dat technische ondersteuning biedt aan kunstenaars die nieuwe media en samplingtechnologie in hun werk willen gebruiken (www.smadsteck.nl). Met behulp van 'Sample madnesS' performt EBOMAN live audiovisuele interactieve sample composities. Daarnaast treedt Hofs op als DVJ ('audiovisual laptop DJ') en verzorgt hij met zijn 'int_a_face band' optredens waarin geluid- en beeldmanipulatie gegenereerd worden met 'Sample madnesS'. Retort++ is een open source project van NP3 dat beeldende kunst wil integreren binnen een digitale ontwikkelomgeving en/of andersom. Retort++ heeft als einddoel het realiseren van een database met open source software voor beeldende kunst op internet (www.retortplusplus.org).
---

DISPLAY
RE-ICONISATIE : Collectie Marcel
Kunstenaar: Berndnaut Smilde
Tentoonstellingsperiode: 21 april tot en met 17 juni 2007

Re-iconisatie is 24 uur per dag zichtbaar vanaf de Sint Walburgstraat in de tentoonstellingsetalage DISPLAY Re-iconisatie is het eerste tentoonstellingsconcept in DISPLAY: de nieuwe, 24 uur per dag verlichte, tentoonstellingsetalage van NP3. De twintigste eeuwse beeldende kunst bracht een aantal ijzersterke iconen voort. Denk aan het urinoir van Marcel Duchamp of de Brillodozen van Andy Warhol. Met Re-iconisatie toont NP3 net als in de modewereld ieder seizoen een eigen kunstcollectie gebaseerd op de iconen van de kunstenaars, Marcel Duchamp, Andy Warhol, Yves Klein en Joseph Beuys. In de eenentwintigste eeuw heeft de kunstwereld geen icoon voortgebracht die de status van dergelijke iconen aan het wankelen heeft gebracht. NP3 nodigt daarom in vier collecties vier kunstenaars of kunstcollectieven uit om een nieuw icoon voor de toekomst te maken. Berndnaut Smilde bijt de spits af in de lente-collectie van het jaar: Collectie Marcel.
---

NPEG-videobusstop
Tentoonstellingsperiode: doorlopend

NPeG is het non-stop geluidloze videoprogramma van NP3 in de videobusstop van Rem Koolhaas aan het Emmaplein in Groningen. De programmering van NPeG is gericht op de negen thema's van de busstop: Humour, Sentiment, Politics, Hi-tech, Dance, Erotics, Exuberance, Glamour en Specials. NP3 legt met de geluidloze NPeG-programmering de nadruk op de kracht van het visuele. Kunstenaars kunnen continu video's voor NPeG blijven inzenden. De NPeG-database blijft op deze manier continu groeien met als resultaat een eindeloze aaneenschakeling van een gevarieerd aanbod van videokunst in de openbare ruimte.
---

Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 14.00 tot 18.00 uur. Speciale openingstijden: hemelvaartsdag gesloten, eerste en tweede pinksterdag geopend van 12.00 tot 19.00 uur