Ingezonden persbericht


Persbericht

Hand Held Products EMEA bereikt ISO-certificering in minder dan drie maanden

~ Certificering helpt bij bereiken doelstellingen en voorbereiding op toekomstige groei terwijl klanttevredenheid verzekerd is ~

Eindhoven, 10 mei 2007 - Alle EMEA-locaties van Hand Held Products, toonaangevend aanbieder van op imaging-techniek gebaseerde dataverzameloplossingen, zijn beloond met de ISO 9001:2000 certificering. Na een intensieve voorbereiding van drie maanden was Hand Held Products er tijdens de audit in Februari klaar voor om aan te tonen dat het bedrijf voldoet aan ieder aspect van de ISO-standaard. De verkregen certificering bevestigt dat Hand Held Products zijn klanten de hoogst mogelijke service en kwaliteit biedt.

Na een snelle groei in de afgelopen drie jaar (het aantal EMEA-werknemers nam toe met 70%) formaliseerde en documenteerde het bedrijf bestaande processen om zo zijn operations te stroomlijnen. Nu hebben in navolging van het hoofdkantoor en de fabriek in de VS, alle EMEA-kantoren deze certificering. De EMEA service en repair afdeling was in juni 2006 al ISO 9001:2000 gecertificeerd. Deze standaard bevestigt dat belangrijke bedrijfswaarden en klanttevredenheid centraal staan binnen de organisatie. Hand Held Products wil alle vestigingen wereldwijd voorzien van de ISO- certificering.

"Hand Held Products begon het certificeringproces vorig jaar oktober", vertelt Heidi Evenhuis, quality manager bij Hand Held Products EMEA. "Tegen eind december waren we klaar voor de externe audit. De ISO 9001:2000 standaard geeft ons een leidraad waaraan we ons kunnen conformeren om een consistente aanvoer van producten en services te garanderen. Het zorgt er tevens voor dat heel Hand Held Products kwaliteit en klantenservice van het hoogste niveau kan garanderen."

"Hand Held Products richt zich altijd al op klanttevredenheid, kwaliteit en een volledige oplossing met betrekking tot zijn producten. Deze ISO-certificering bevestigt dat. Door een duidelijke structuur op te stellen waarmee de bedrijfsdoelen bereikt kunnen worden, is het managementteam in staat om een omgeving te creëren die openstaat voor constante verbetering en groei", besluit Roel Vreeburg, Managing Director bij Hand Held Products International.

Kijk voor meer informatie over Hand Held Products op: www.handheld.com

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over ISO 9001:2000
ISO 9001:2000 specificeert de vereisten voor een kwalitatief management systeem, waarbij een organisatie:
1. aan moet kunnen tonen dat het in staat is om consequent producten te vervaardigen die aan de eisen van de klant en de algemene voorwaarden voldoen, en
2. zich tot doel stelt de klanttevredenheid te verbeteren door het effectief toepassen van het systeem. Hieronder vallen ook de processen die nodig zijn voor een continue verbetering van het systeem en de zekerheid dat dit systeem zich conformeert aan de eisen van de klant en de algemene voorwaarden.

Kijk voor meer informatie over ISO 9001:2000 op:
http://www.iso.org

Over Hand Held Products
Hand Held Products is een toonaangevende producent in op imaging-techniek gebaseerde mobiele oplossingen voor datacollectie voor mobiele en draadloze applicaties en applicaties voor transactieverwerking, zoals barcodescanners, mobiele computers en transactieterminals.

Hand Held Products, een innovator op het gebied van data capturingproducten en -oplossingen, introduceerde in 1972 de eerste handheld barcode leespenscanner met commerciële potentie. Sindsdien heeft het bedrijf baanbrekende en innovatieve producten op het gebied van barcode scanning op de markt gebracht, zoals lineaire en area imagers en image engines, de mogelijkheid om automatisch de juiste barcodesymbologie te selecteren, geavanceerde lineaire en 2D decoderingsalgoritmen en de eerste 2D-geschikte draagbare dataterminal ter wereld.

Hand Held Products is een particulier bedrijf. Het heeft wereldwijd circa 850 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Amerikaanse Skaneateles Falls. Het Europese hoofdkantoor staat in Eindhoven. Hand Held Products heeft tevens kantoren in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Spanje, China (Hongkong), Japan, Brazilië, de Verenigde Staten en Mexico.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Ilona de Bok bij LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: ilonadb@lewispr.com Web:http://www.lewispr.com

All product and service names mentioned herein may be the trademarks of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com