Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 10 mei 2007

Persbericht

Inzamelactie autobanden groot succes

Maar liefst 8000 banden afkomstig van agrarische bedrijven in de gemeente De Wolden zijn in een door LTO Noord opgezet project ingezameld. In totaal zijn er 500.000 banden verzameld in de provincies Zuid- en Noord-Holland, Flevoland, Groningen, Friesland, Gelderland en Drenthe. De provincie Drenthe heeft hierin tot heden een aandeel van 12%.

Tot 31 mei 2007 kunnen agrarische bedrijven zich nog bij LTO Noord aanmelden voor de inzamelactie van autobanden. De overtollige (auto)banden worden op een milieuvriendelijke en door het schaalvoordeel betrekkelijk goedkope manier opgeruimd.

Tijdens de handhavingsestafettes van onder andere gemeenten en provincie worden in het buitengebied relatief veel oude autobanden aangetroffen. Deze zijn veelal afkomstig van kuilbulten en zijn voor de eigenaren een hoge kostenpost om af te voeren. De banden blijven daardoor vaak liggen, wat een rommelige aanblik van het landschap geeft. De provincie en de Drentse gemeenten ondersteunen het initiatief van de LTO daarom van harte en verwachten dat de landelijke omgeving met deze actie er schoner uit komt te zien.

///////////////////////////////