AutoRai

Fiat S.p.A drie jaar sponsor voetbalclub Juventus

(5/10/2007)
Met ingang van 1 juli 2007 is âFiat Groupâ voor alle competities officieel sponsor van de Italiaanse voetbalclub âJuventusâ. Met de sponsordeal, die loopt tot 30 juni 2010, is een vast bedrag van 33 miljoen euro gemoeid.

Dit kan worden verhoogd met een variabel bedrag dat afhankelijk is van de prestaties. Hiervoor krijgt Fiat het recht het Juventus logo te gebruiken en zal het Fiat Group logo op de kleding van de voetballers te zien zijn.

Om te benadrukken dat New Holland een onderneming van de Fiat groep is, zal op de spelershirts onder het âNew Hollandâ-logo de naam âFiat Groupâ te zien zijn gedurende het 2007/2008 seizoen.

âDe overeenkomst maakt deel uit van een strategie om alle Fiat Group merken bekender en sterker te maken. We zijn ervan overtuigd dat deze deal âNew Hollandâ, wereldwijd nummer 1 op het gebied van landbouw en constructiemachines, bij miljoenen mensen bekend laat worden.â Aldus Fiat CEO Sergio Marchionne.

Juventus CEO, Jean Claude Blanc vindt het sponsorcontract een strategische overeenkomst waar hij trots op is. âHet is de start van de nieuwe Juventus marketingstrategie. Fiat Group is een belangrijke partner in onze toekomst. De manier waarop het management successen boekt, is een voorbeeld voor ons en zal ons inspireren.â