EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

PERSBERICHT EVO

10 mei 2007

'Bedrijven kunnen compensatie vragen voor financiële schade afsluiting Hollandse Brug'

De Hollandse Brug op de A6 over het Gooimeer is sinds 27 april voor onbepaalde tijd afgesloten voor alle vrachtverkeer. EVO gaat bedrijven bijstaan die hun schade door de afsluiting van de Hollandse Brug gecompenseerd willen zien door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. De juristen van EVO onderzoeken in hoeverre ondernemingen aanspraak kunnen maken op vergoeding op basis van de Regeling Nadeelcompensatie Verkeer en Waterstaat 1999.

Deze regeling biedt de mogelijkheid een claim in te dienen wanneer iemand meent onevenredig getroffen te zijn door een besluit van Rijkswaterstaat. De regeling is volgens EVO van toepassing, omdat er sprake is van een volledige afsluiting van de Hollandse Brug voor het vrachtverkeer. Een afsluiting die voor de benadeelde bedrijven volkomen onverwachts kwam, niet te voorzien was en naar het zich laat aanzien ook nog enige tijd zal voortduren.

EVO benadrukt dat niet alle benadeelden in aanmerking komen voor vergoeding en ook niet voor alle schade. EVO roept ondernemers op om hun schade te melden en adviseert deze bedrijven vervolgens over de mogelijkheden.