Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
10 Mei, 2007

'Liefde, Dood & Luchtgitaar' Genomineerd Voor Studenten Oscar

De film 'Liefde, Dood & Luchtgitaar' is genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Studentenfilm. Regisseur Lourens Blok zal tijdens de 34th Annual Student Academy Awards-ceremonie, op 9 juni in Los Angeles, horen van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences of hij deze prijs heeft gewonnen.

'Liefde, Dood & Luchtgitaar,' geschreven door scenarist Christian Sparborth, won vorig jaar al de Nassenstein-prijs voor het beste eindexamenproject van de Nederlandse Film & Televisie Academie. In de film zoekt studente Laura, net gedumpt door haar vriendje, rust in een toilethokje. Dan hoort ze een mannenstem uit het hokje naast haar. De twee zien elkaar niet, maar raken geprikkeld door het onbekende.

De Studenten Oscar werd in 1990 gewonnen door Mike van Diem voor zijn eindexamenfilm 'Alaska.' Van Diem won later een "echte" Oscar voor zijn speelfilm 'Karakter.'

Lourens Blok en Christian Sparborth hebben na 'Liefde, Dood & Luchtgitaar' hun succesvolle samenwerking voortgezet. Momenteel ontwikkelen ze voor Endemol een dramaserie over een groep jongeren uit de provincie. Verder zal deze kerst de eerste lange speelfilm van Lourens Blok, 'The Seven of Daran,' in de bioscoop verschijnen.