Gemeente Heiloo


Positief resultaat jaarrekening 2006 gemeente Heiloo

In haar vergadering van 8 mei jl. heeft het college ingestemd met de jaarrekening over 2006. Door middel van de jaarrekening wordt teruggekeken naar 2006 en verantwoording afgelegd aan de gemeenteraad. Het college constateert dat er in 2006 veel resultaten zijn bereikt en dat er sprake is van een positieve saldo van 2 miljoen. Op dinsdag 22 mei wordt de jaarrekening 2006 behandeld in de rekeningencommissie. In de raadsvergadering van 11 juni a.s. neemt de gemeenteraad een besluit over de rekening 2006.

2006 heeft voor de gemeente Heiloo onder andere in het teken gestaan van de gemeenteraadsverkiezingen, de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, het nieuwe handhavingsbeleid en de nieuwe huisstijl. Projecten als het integraal huisvestingsplan voor de onderwijshuisvesting en digitalisering van de dienstverlening zijn voortgezet in 2006. Door inspanningen op het gebied van reïntegratie is het aantal bijstandontvangers historisch laag. Verder zijn diverse woningbouwprojecten zoals de Zandzoom en Zuiderloo en de herstructurering van het HSV-terrein volop in ontwikkeling en bevinden andere als het Oosterbos zich in de eindfase.

Ondanks het positieve saldo van 2 miljoen blijft de gemeente Heiloo een kritisch financieel beleid voeren, om de gezonde financiële positie vast te houden. Voor de financiële positie is het noodzakelijk geweest in 2006 voorzieningen te vormen voor toekomstige verplichtingen. Met name door het vormen van een (extra) voorziening voor het Stationsgebied en wachtgeldverplichtingen is het resultaat over 2006 minder positief uitgevallen dan werd verwacht. Het eigen vermogen van de gemeente Heiloo is over 2006 met 2,2 miljoen toegenomen tot 29,5 miljoen. Het eigen vermogen dient ter financiering van (gedane) investeringen en voor het opvangen van eventuele (onverwachte) negatieve resultaten. De prognose is dat in 2007 en 2008 het eigen vermogen verder zal toenemen.