Gemeente Venray


10 mei 2007

Subsidies evenementen voor 2007 vastgesteld

Het college van B en W heeft de subsidies voor evenementen in 2007 vastgesteld. De evenementen die in 2007 worden gesubsidieerd zijn:
* de Vlakwatercross,

* Avondvierdaagse,

* Fietsvierdaagse,

* Venray Muzikaal Totaal,

* Internationaal Judotoernooi,

* Internationaal A toernooi Oostrum,

* Internationaal Tafeltennistoernooi Redstars,
* Levende Kerststal,

* Sportgala,

* Klassiek op Locatie,

* Puur Natuur,

* HMI Straatvoetbal

* Jera on Air.

Subsidie van evenementen vindt plaats op basis van de door de raad in 1998 vastgesteld Kadernota Evenementen. Hiermee is een subsidieregeling in het leven geroepen voor evenementen die een belangrijke bijdrage leveren aan de Venrayse ambitie nadrukkelijker naamsbekendheid te verwerven.

In de nota is het streven vastgelegd om kwaliteitsverbetering van evenementen te stimuleren en zo een bijdrage te leveren aan de betekenis van evenementen voor de lokale bevolking. In de Kadernota zijn criteria vastgelegd waarop een evenement getoetst wordt en op basis waarvan deze in aanmerking komen voor een financiële bijdrage.

Naast structurele subsidies voor terugkerende evenementen, op basis van de Kadernota Evenementen, ondersteunt de gemeente ook eenmalige activiteiten en / of experimenten. Al de subsidies dragen bij aan de Venrayse ambitie de levendigheid van Venray te versterken.