Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - veiligheidscontrole in de Zuidwijken            |
De politie heeft donderdagochtend op diverse plaatsen in de Zuidwijken samen met de dienst THOR (Toezichthouders Openbare Ruimten) controles gehouden. Hierbij stond de (verkeers)veiligheid centraal. Diverse bestuurders werden bekeurd.

In de Zutphense Zuidwijken fietsen en lopen dagelijks tientallen kinderen naar de daar gelegen basisscholen. Het zal je maar gebeuren dat je één van hen aanrijdt! Om die reden controleert de Zutphense politie regelmatig op de routes naar de scholen. Daarbij wordt ook er gelet op de eigen veiligheid van de bestuurder. Heeft hij z'n gordel wel om of zit hij soms niet handsfree te bellen ?

Vaak worden de controles verricht naar aanleiding van verzoeken van de wijkagent die in zijn/haar wijk overtredingen signaleert of klachten krijgt.

Donderdagochtend (10/05) werd op de Harenbergweg even na 07.00 uur met de controle begonnen en er bleken 10 mensen te hard te rijden, waarbij 68 de hoogst gemeten snelheid was.

Bij andere controles werden 12 bestuurders bekeurd die geen gordel droegen en 4 reden door rood licht bij de Laan naar Eme/Den Elterweg. Eén bestuurder zat niet handsfree te bellen en kreeg een bekeuring.

Daarnaast controleerden medewerkers van de dienst THOR of autobezitters in de Zuidwijken geen waardevolle spullen in hun auto hadden liggen en of hun auto uberhaupt wel was afgesloten. In het kader "geen buit erin - geen buit eruit" hebben zij tientallen folders achtergelaten en er werden 5 niet afgesloten auto's aangetroffen!

De controle wordt zeker herhaald.

Einde bericht
---


---


---

---- --