Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda donderdag 10 mei

BREDA, 10 mei 2007

Vier jongens aangehouden na inbraak bij voetbalvereniging

BREDA: De politie heeft woensdag vier jongens van 13 en 14 jaar uit Breda aangehouden in verband met een diefstal bij een voetbalclub aan de Postillonstraat op zondag 15 april. Daarbij werden uit een kleedkamer diverse waardevolle spullen als mobiele telefoons en portemonnees gestolen. Drie jongens zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders, een 13-jarige verdachte is in verzekering gesteld. Ook de vader van een van de jongens is gehoord als verdachte. De politie onderzoekt de zaak.

Bredanaar aangehouden na diefstal metalen rooster

BREDA: Een 42-jarige Bredanaar is woensdagavond kort voor 19.00 uur aangehouden. De man had eerder op de dag, zo rond 16.00 uur, een metalen rooster gestolen dat voor een woning aan de Haagdijk lag. De diefstal was door een omwonende op video vastgelegd. De beelden plus een prima signalement leidden agenten tamelijk eenvoudig naar de man die op de Slingerweg verbleef. Het rooster had hij verkocht aan een metaalhandel. De Bredanaar is na verhoor in vrijheid gesteld, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilisten onder invloed

PRINSENBEEK: Een 67-jarige inwoonster van Prinsenbeek is woensdagavond aangehouden wegens rijden onder invloed. Dat vond rond 20.15 uur plaats op de Peperbos waar ze haar nieuwe auto aan een vriendin wilde laten zien, maar onfortuinlijk met de openstaande portier tegen die vriendin aan reed. Het slachtoffer hield daar een hoofdwond aan over. De politie kwam ter plaatse, nadat om een ambulance was gevraagd. De Prinsenbeekse blies 600 ug/l en kon daarmee haar rijbewijs inleveren. Na verhoor is ze met een proces-verbaal heengezonden.

BREDA: De politie heeft woensdagavond rond 22.30 uur een 20-jarige automobiliste uit Etten-Leur aangehouden. Dat gebeurde op de afrit Breda-Noord van de snelweg A16. Agenten werden gealarmeerd door andere weggebruikers die meldden dat de vrouw zeer vreemd rijgedrag vertoonde. Ze reed slingerend dan weer 50 km/uur en vervolgens 120 km/uur. Ook stond het licht niet aan. De agenten die haar aanhielden, vermoedden dat de vrouw drugs gebruikt had, maar zelf ontkende ze dat. Haar rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is ze op vrije voeten gesteld.

ZUNDERT: Op het Jasmijnhof is een 25-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden in verband met rijden onder invloed. Dat gebeurde donderdagmorgen rond 01.30 uur. De man viel op doordat hij met hoge snelheid door het dorp reed. Hij blies 615 ug/l en kon daarmee zijn rijbewijs inleveren. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Auteur: Andre van den Hul