Gemeente Zoetermeer

Nieuwe fase ontwikkeling winkelcentrum Vijverhoek

De gemeente heeft uitgangspunten opgesteld voor een massastudie over de uiteindelijke revitalisering van winkelcentrum Vijverhoek (wijk Driemanspolder). De gemeente heeft hierover uitvoerig overlegd met omwonenden, winkeliers en andere belanghebbenden. De bewoners, verenigd in de Overleggroep Driemanspolder/Vijverhoek (ODV) hebben een eigen notitie gemaakt waarin zij hun zienswijze voor de renovatie van de Vijverhoek aangeven.

Een deel van deze inbreng is overgenomen. Het college stelt de raad voor om kennis te nemen van de uitgangspunten van de bewoners (notitie van 16 december 2006) en in te stemmen met de gemeentelijke uitgangspunten voor de ontwikkeling van winkelcentrum Vijverhoek. Deze uitgangspunten zijn vervolgens onderwerp van inspraak. Het college stelt de raad verder voor om te kiezen voor een ontwikkeling waarbij het risico en de kosten, waar mogelijk, bij een marktpartij liggen.

Volgens de gemeente past de opwaardering van de Vijverhoek in een breder verband van gemeentelijke beleidsdoelen die moeten leiden tot verbetering van de buurt, de wijk en de stad. In de onlangs vastgestelde Detailhandelsnota 2006-2010 is aangegeven dat de supermarkt (Hoogvliet) in het gebied uitgebreid moet worden, het centrum heringericht en het openbaar gebied opgewaardeerd.