KNHS


Van Silfhout terug in A-kader
10 mei 2007
Alex van Silfhout

Vijf nieuwe combinaties in A-kaders dressuur

In het Franse Saumur behaalde een vijftal combinaties de derde score die toereikend is voor kwalificatie voor het A-kader. Het immense terrein van het Cadre Noir was in de afgelopen week het decor van een grote internationale dressuurwedstrijd. Zowel in de categorieën Senioren, Young Riders, Junioren en Ponys werd door een Nederlandse afvaardiging deelgenomen.

Bij de senioren is het Alex van Silfhout (Lunteren) met Luxforms Nimbly die zich bij dit topkader van de KNHS reed. De mondproblemen waar Luxforms Nimbly mee kampte, lijken nu definitief tot het verleden te behoren. Met een score van 69,50% in de Grand Prix van Saumur is de terugkeer van Van Silfhout in het A-kader een feit.

Ook bij de Young Riders (16 t/m 21 jaar) is er sprake van een terugkeer naar het A-kader. Mix de Cocktail-zoon die met Angela van den Berg (Almere) ontelbare successen boekte, kwam, zag en overwon in Saumur met Angelas jongere zusje Cindy van den Berg. De combinatie won de Landenproef en de Individuele Proef met scores van ruim in de 71% en 72%. Daarmee is de combinatie nu ook A-kaderlid. Alle Young Riders gaven in Saumur overigens hun visitekaartje af want ook Inge Verbeek (Waalre) Quidor en Frances Blommers (Veldhoven) Rosenthaler waren steeds bovenaan het klassement te vinden. Laatstgenoemde combinatie reed zich eveneens bij het A-kader.

Amper een week geleden maakten we melding van de opname in het B-kader ponys (jeugd t/m 16 jaar) van Antoinette te Riele (Weert) met Danny Boy B en van Angela Krooswijk (Prinsenbeek) met Boss Bunter. Beide jongedames wisten hun scores ten opzichte van een week ervoor in Wouwse Plantage nog verder te verbeteren en mogen zich vanaf nu ook A-kaderlid noemen. Voor Angela Krooswijk is dit overigens de tweede pony waarmee zij deel uitmaakt van het A-kader. Naast Boss Bunter maakt zij immers deel uit van dit kader met haar vaste troef Power and Paint.

Huidige samenstelling kaders dressuur Senioren, Young Riders en Ponys:

Senioren

A-kader:
Marlies van Baalen (Brakel) BMC Kigali en BMC Relevant Kirsten Beckers (s Gravendeel) - Broere Jazz en Broere Montechristo Edward Gal (Harskamp) Group 4 Securicor IPS Gribaldi Anky van Grunsven (Erp) IPS Krack C, Keltec Salinero en IPS Painted Black
Laurens van Lieren (Rijswijk) Hexagons Ollright Imke Schellekens (Hooge Mierde) Sunrise
Alex van Silfhout (Lunteren) Luxforms Nimbly

B-kader:
Patricia Callaghan (Oss) Joy
Adelinde Cornelissen (Beilen) Parzival
Hans Peter Minderhoud (Harskamp) Exquis Nadine
Stephanie Peters (Roermond) Jeff
Anne van Uytert (Heerewaarden) IPS Lucky Times

Young Riders

A-kader:
Marrigje van Baalen (Utrecht) BMC Inspekteur
Cindy van den Berg (Almere) - Mix
Frances Blommers (Veldhoven) Rosenthaler
Geert-Jan Raateland (s Gravezande) Unterwelt
Lotje Schoots (Abcoude) Torricelli, Reine B en Luxforms Popeye Désirée Senden (Essen, Belgie) Noblesse
Diederick van Silfhout (Lunteren) Ruby en Paddox Inge Verbeek (Waalre) - Quidor

B-kader:
Marrigje van Baalen (Utrecht) BMC Sir Oliver
Andrea Villaverde (Halle-Zoersel, België) - Anyway

Ponys

A-kader:
Maria van den Dungen (Amsterdam) Hertenhofs Sunlight Lotte Jansen (Itterbeck, Duitsland) Oosteinds Rocco Kimberly de Jongh (Achtmaal) Just Youn Me
Angela Krooswijk (Prinsenbeek) Power and Paint en Boss Bunter Anne Meulendijks (Heeze) - Basalt
Antoinette te Riele (Weert) Danny Boy B

B-kader
Maria van den Dungen (Amsterdam) Pan Tau B
Lars op t Hoog (Haghorst) Isarco
Kimberly de Jongh (Achtmaal) Brummerhoeves Boss Antoinette te Riele (Weert) Just Chimento
Anne van der Weerd (Hoevelaken) - Quatro