Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Ruurlo - verdachten mishandeling aangehouden.             |
De politie heeft begin deze week vier jongeren ( 14 t/m 16 jaar) uit Ruurlo aangehouden die worden verdacht van de mishandeling van een 18-jarige jongen op het plaatselijke station. Woensdag (09/05) zijn de jongeren voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Zutphen. Eén van hen blijft ingesloten, de andere drie zijn onder voorwaarden in vrijheid gesteld.

De mishandeling van de jongen vond maandag 23 april rond 21.10 uur plaats op het lokale station. Het slachtoffer stond met een paar meisjes op het perron en werd eerst uitgescholden en met kiezels bekogeld.

Toen hij hier wat van zei, kreeg hij de nodige klappen en is uiteindelijk ook diverse malen geschopt. Zijn belagers gingen er vandoor toen een echtpaar het perron op kwam.

De politie werd gewaarschuwd en het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Hij had diverse kneuzingen en blauwe plekken opgelopen. Uit het politieonderzoek werd de identiteit van de verdachten bekend en op maandag 7 mei werden zij aangehouden.

Op het politiebureau hebben zij een verklaring afgelegd en woensdag zijn zij voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen. Eén van de jongens blijft ingesloten, de andere drie zijn onder voorwaarden in vrijheid gesteld.

Over de strafafhandeling dient het Openbaar Ministerie in Zutphen nog een beslissing te nemen.

Einde bericht


---


---


---

---- --