Ingezonden persbericht


Nobilas start samenwerking met Institute of Insurance Economics van de Universiteit van St. Gallen om toekomstige trends in schademanagement in kaart te brengen

Hoofddorp, Nederland, XX10 mei 2007 - Om de belangrijkste trends en ontwikkelingen binnen de autoverzekeringsbranche te analyseren en om verzekeraars te kunnen informeren over de mogelijke voordelen van outsourcing van schademanagement en/of reparatie, heeft Nobilas Claims & Fleet Solutions, een business unit van Akzo Nobel, vandaag een nieuw samenwerkingsverband met de Universiteit van St. Gallen in Zwitserland bekendgemaakt. Een belangrijk onderdeel van deze samenwerking is het Future Value project van het Institute of Insurance Economics , waarmee toekomstige trends in verzekeringen en hun implicaties voor de branche in kaart worden gebracht.

De nieuwe samenwerking zal bijdragen aan de continue ontwikkeling van innovatieve concepten op het gebied van schademanagement. Nobilas' Accident Management Solutions omvatten ondermeer outsourcing van het complete schadeherstelproces, waardoor de kosten van een geclaimde schade verder omlaag gebracht kunnen worden en tegelijkertijd een betere service kan worden geboden aan de verzekeringnemer.

Bruno Kaeslin, Project Manager van het Institute of Insurance Economics: "Ons onderzoek heeft aangetoond dat innovatieve oplossingen voor schademanagement grote voordelen bieden voor verzekeringsmaatschappijen. Het managen van het gehele schademanagement-proces, van het wegslepen van een auto met schade, tot het leveren van een huurauto en toezicht houden op het reparatieproces, werkt niet alleen kostenbesparend, maar neemt ook de verzekerde klant veel zorgen uit handen, verbetert de relatie tussen klant en verzekeringsmaatschappij en versterkt de loyaliteit bij de klant.

Thomas Geiger, General Manager van Nobilas Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland: "Wij beschouwen schademanagement als onze kernactiviteit, en kunnen verzekeraars helpen kosten te verlagen, auto's na een ongeval zo snel mogelijk weer op de weg te krijgen en schadegevallen naar tevredenheid van de klant af te handelen. En dat levert een tevreden, en bovendien trouwere klantenkring op. Daarom is het, in de meeste gevallen, voor verzekeraars financieel aantrekkelijker om dit hele proces uit te besteden aan experts op het gebied van schademanagement als Nobilas."

Verder zegt Geiger: "Als de reparatie van een verzekerd voertuig een gestroomlijnd proces is, met een uitstekende service tegen concurrerende kosten, zullen klanten voor hun verzekering en diensten trouw blijven aan hun verzekeringsmaatschappij. Gebruik maken van de Nobilas Accident Management Solutions biedt dus zeker een concurrentievoordeel. "

Met de innovatieve processen en producten van Nobilas Claims & Fleet Solutions kan de autoverzekeringsbranche zich op de eigen kerncompetentie van verzekeren en claimafhandeling richten, en tegelijkertijd werken aan klantenbinding. "Om te anticiperen op de toekomstige behoeften van de autoverzekeringsbranche op het gebied van schadeafhandeling en de branche te helpen zich verder te ontwikkelen, heeft ons bedrijf besloten tot een samenwerking met de Universiteit van St. Gallen." voegt Geiger eraan toe.

Dr. Peter Maas, Directeur van het Institute of Insurance Economics van de Universiteit van St. Gallen, vertelt: "Het Future Value project is gericht op de Duitssprekende verzekeringssector, en biedt een interactief platform voor discussie en kennisuitwisseling. Aangezien Nobilas werkt met een uniek concept om de transparantie binnen de schadebranche te vergroten, biedt dit project voordelen voor alle betrokkenen. Nobilas neemt als enige schademanagementbedrijf deel aan het Future Value project."

"Samen met het Institute of Insurance Economics willen we de markttrends in kaart brengen en de verzekeringsbranche nauwlettend in de gaten houden, omdat we in de toekomst veel veranderingen verwachten," voegt Geiger toe, "We willen er bovendien zeker van zijn dat ons aanbod zich aan deze veranderingen aanpast, om ons concurrentievoordeel te behouden."

Nobilas verzorgt het totale schademanagementproces voor bedrijfswagenparken, autoverhuurbedrijven, autoverzekeraars en leasebedrijven. Voor haar Accident Management Solutions maakt Nobilas gebruik van het eigen geïntegreerde ICT-platform en pan-Europese en Noord-Amerikaanse netwerk van schadeherstelbedrijven. Het bedrijf beheert een netwerk van schadeherstelbedrijven, en houdt bovendien toezicht op de snelheid en kwaliteit waarmee reparaties worden uitgevoerd. Nobilas kiest voor een vernieuwende benadering, waarbij schadeherstelbedrijven worden aangemoedigd een reparatie als een totaalproject te zien, in plaats van een per uur betaalde klus, en heeft een eigen team van managers en technici die toezicht houden op het herstelproces om de kosten laag te houden.

Het Institute of Insurance Economics is een bekend, internationaal onderzoekscentrum van de Universiteit van St. Gallen, die behoort tot de top van Europese business schools. Het instituut levert belangrijke stof voor de lessen aan de universiteit, en speelt een significante rol op het gebied van onderzoek en de loopbaanontwikkeling van jonge academici. Het instituut richt zich op strategische kwesties binnen de financiële dienstverlenings- en verzekeringsbranche, en op risicobeheersing.

Nobilas Claims & Fleet solutions, actief in Europa en Noord Amerika, is een zakelijke dienstverlener voor de autobranche. Nobilas is een Business Unit van Akzo Nobel en houdt zich bezig met het totale schademanagement-proces, waaronder de afhandeling van schademeldingen, mobiliteitsoplossingen, schadeopname, en claimafhandeling.Tot de klantenkring behoren onder meer (auto) verzekeraars, autoleasebedrijven, autoverhuurbedrijven en wagenparken.

Akzo Nobel, met hoofdkantoor in Arnhem, levert wereldwijd producten voor de gezondheidszorg, verven en lakken en de chemische industrie. Het bedrijf is beursgenoteerd op zowel Euronext als NASDAQ, en is opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index. Het bedrijf heeft momenteel circa 62.000 mensen in dienst in meer dan 80 landen.

Meer informatie over Nobilas is te vinden op: www.nobilas.com

Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met: Nobilas Claims & Fleet solutions EMG
Carlijn Adema Tessa Vroegop
Tel: +31 23 7990 224 Tel: +31 164 317 013
Fax: +31 23 7990 233 Fax: +31 164 317 039
E-mail: Carlijn.Adema@nobilas.com E-mail: tvroegop@emg.nl

Dit persbericht kan worden gedownload via www.PressReleaseFinder.com


---- --