Ingezonden persbericht

Hudig-Langeveldt Prijs voor prof. dr. Lans Bovenberg

Baanbrekend werk op gebied van vergrijzing en pensioen

Rotterdam, 10 mei 2007 - Prof. dr. Lans Bovenberg, hoogleraar economie aan de Universiteit van Tilburg, krijgt vandaag de Hudig-Langeveldt Prijs uitgereikt. Hij ontvangt de prijs uit handen van drs. N.W. Hoek, voorzitter Verbond van Verzekeraars, tijdens de Aon Risk Management Studiedag. Tim Willems, student aan de Universiteit Tilburg, ontvangt vandaag de Aon Studieprijs.

Grondlegger levensloopregeling
Prof. dr. Bovenberg krijgt de prijs voor zijn baanbrekend werk op het gebied van vergrijzing en pensioenen. Hij is onder meer initiatiefnemer van Netspar, een vooraanstaand wetenschappelijk instituut dat zich bezig houdt met onderzoek van de economische aspecten van vergrijzing en pensioen. De Tilburgse hoogleraar waarschuwt voor de economische gevolgen van vergrijzing en is een pleitbezorger van de aanpassing van de pensioenleeftijd en de verhoging van de arbeidsparticipatie van vrouwen en ouderen.

Prof. dr. Bovenberg wordt bovendien beschouwd als de grondlegger van de levensloopregeling. Hiermee wordt een herverdeling van de werkzame jaren beoogd. Doordat werknemers tussentijds langdurig verlof kunnen opnemen voor bijvoorbeeld zorgtaken, kunnen mensen daarna langer aan het arbeidsproces blijven deelnemen. Bovenberg bepleit meer mogelijkheden, maar ook meer eigen financiële verantwoordelijkheid van werknemers bij de inrichting van hun eigen leven. Daarbij geeft hij een impuls aan de ontwikkeling van financiële producten en aan de financiële dienstverlening.

Tim Willems ontvangt de Aon Studieprijs voor zijn Master thesis 'the Scandinavian Model'. Daarmee heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het academische en maatschappelijke debat over de combinatie van arbeid, gezin en sociale zekerheid.

Hudig-Langeveldt Stichting
De Hudig-Langeveldt Stichting is in 1975 opgericht ter gelegenheid van de gecombineerde jubileumviering van een aantal werkmaatschappijen van de Hudig-Langeveldt Groep bv, inmiddels Aon Groep Nederland bv. Het huidige bestuur van de stichting bestaat uit R.J.W. van der Wal (voorzitter Vereniging Nederlandse Assurantiebeurs), drs. A.A. Geerdes (directievoorzitter Aon Groep Nederland), prof. mr. J.H. Wansink (hoogleraar verzekeringsrecht Erasmus Universiteit Rotterdam en Universiteit Leiden en winnaar van de Hudig-Langeveldt Prijs in 1982) en mevrouw mr. C.G. Meinders (bedrijfsjurist Aon).

De stichting heeft tot doel wetenschappelijk onderzoek op het gebied van verzekeringen en financiële dienstverlening te stimuleren. De stichting doet dit onder meer door twee prijzen uit te reiken; de Hudig-Langeveldt Prijs en de Aon Studieprijs. De Hudig-Langeveldt Prijs wordt alleen uitgereikt als er een geschikte kandidaat is, waarbij zoveel mogelijk wordt aangehaakt bij de actuele ontwikkelingen in de financiële dienstverlening. Onder meer prof. dr. H.A. Cousy, hoogleraar verzekeringsrecht aan de Universiteit Leuven (2004) en prof. G.W. de Wit, emeritus hoogleraar verzekeringseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam (1996) gingen Bovenberg voor.

Over Aon Nederland
Aon Nederland, toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen, draagt bij aan het realiseren van de ambities van zijn cliënten. In Nederland heeft Aon 13 vestigingen met 1.500 medewerkers. Het bedrijf maakt deel uit van Aon Corporation, Chicago, USA. Het wereldwijde Aon-netwerk omvat circa 500 kantoren in meer dan 120 landen en telt ruim 43.000 medewerkers. Hiermee is Aon een van de grotere financiële dienstverleners ter wereld. Aon Corporation is gespecialiseerd in financiële en verzekeringsdienstverlening en staat genoteerd aan de effectenbeurs in New York (NYSE). Meer informatie: www.aon.nl.

Noor voor de redacties
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal van de prijsuitreiking: Aon Nederland
Ulrika Lundgren
Press Officer
T: (010) 448 75 22
E: ulrika_lundgren@aon.nl

Of:

Sterk Werk Communicatie
Sietse Pots
PR Consultant
T: (010) 456 78 49
E: sietse.pots@sterkwerk.nl