Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 114

datum: 10 mei 2007

Eerste workshop 'Streetwise' succesvol

Zo'n twintig bewoners en ondernemers uit de Amersfoortse binnenstad hebben dinsdagavond 8 mei geoefend en gesproken over omgaan met de straatcultuur. In stadscafé De Observant werd tijdens de workshop Streetwise aandacht besteed aan het gedrag van jongeren en mogelijkheden om in gesprek te raken, zonder de confrontatie te zoeken. Op dinsdagavond 15 mei 2007 wordt de workshop nogmaals gehouden. Iedereen kan zich daarvoor nog aanmelden.

Tijdens deze workshop laat deskundige Hans Kaldenbach bewoners en ondernemers verschillende situaties uit de praktijk oefenen met acteur Amar El-ajjouri.

De eerste avond werd door de deelnemers als realistisch en leerzaam ervaren. Er was veel aandacht voor de belevingswereld van de jongeren, maar ook voor die van de bewoners en ondernemers zelf. Wat sommigen ervaren als respectloos, wordt vanuit een ander perspectief vaak niet zo bedoeld. Er zijn herkenbare voorbeelden genoemd en nagespeeld en een groot aantal bruikbare tips werd gegeven om een confrontatie met jongeren te voorkomen en een dialoog te starten.

De workshops Streetwise worden georganiseerd door de gemeente Amersfoort in het kader van Veilig op Straat. Deelname is kosteloos en bovendien krijgt u als deelnemer aan het eind van de avond gratis het boek 'Respect' (winkelwaarde E 9,95) van spreker Hans Kaldenbach mee naar huis. Aanmelden voor de volgende workshop van dinsdagavond 15 mei 2007 kan via hhj.wortman@amersfoort.nl.

Volgende workshop Streetwise
Datum: dinsdag 15 mei 2007
Tijd: 19.00 - 22.00 uur
Locatie: Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort Kosten: gratis
Aanmelden: hhj.wortman@amersfoort.nl.

Informatie: Wendy te Velde, communicatieadviseur Veilig op Straat, telefoon 033 469 48 61 of 06 25 48 19 81, e-mail wb.tevelde@amersfoort.nl.


---- --