RET

'Her' OV-chipkaart

Donderdag 10 mei

In de maanden januari tot en met april organiseerde RET diverse acties om het reizen met de OV-chipkaart zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Het doel was om zoveel mogelijk mensen met de OV-chipkaart te laten reizen zodat de volgende stappen in de landelijke introductie gezet kunnen worden. Deze testperiode, de `launch test' genaamd, is inmiddels beëindigd en de resultaten zijn geëvalueerd. Begin mei had de RET klaar willen zijn, maar dat is niet gelukt. Na 1 juli kunnen reizigers nog twee tot drie maanden op twee manieren betalen: met de strippenkaart en met de OV-chipkaart. Vervolgens wordt de strippenkaart langzaam afgebouwd. "Als dit ons examen was, dan heeft de OV-chipkaart een `her'. Op de meeste punten hebben we heel goed gescoord, maar een aantal zaken moeten structureel beter," aldus algemeen directeur Pedro Peters. Begin juni moet de `her' zijn afgerond.

Acties

De persoonlijke OV-chipkaart is nog tot 1 juni gratis, daarna kost deze EUR 1,50. De overige reizigersacties die de afgelopen periode hebben plaatsgevonden, zijn afgerond. Het gaat om:

Spaaractie voor abonnementhouders

30% korting op reizen met reistegoed

Promotieacties op de metrostations

Preview Card voor studenten: 7 dagen vrij reizen (Studenten kunnen niet meer met Preview Card in- en uitchecken)

Verdere invoering

Omdat de evaluatie van de launch test nog niet is afgerond, was het niet mogelijk om per 1 mei de trams en bussen aan te sluiten op het OV-chipkaart systeem. Op 3 juni bekijkt de RET of de launch test alsnog is geslaagd.

---