Leefbaar Utrecht

Persbericht
10 mei 2007

Hink Ketting nieuwe voorzitter Stadspartij Leefbaar Utrecht

Het bestuur van Leefbaar Utrecht heeft Hink Ketting gevraagd voorzitter te worden van de Stadspartij. Hij volgt in deze functie Rob Kok op, die de actieve politiek na 9 jaar vaarwel zegt. Rob Kok is 8 jaar raadslid geweest, gevolgd door 1 jaar voorzitterschap van de vereniging.

Over het voorzitterschap zegt Hink Ketting: "Eén van de hoofdtaken die het bestuur komende periode gaat oppakken, is de reorganisatie van Leefbaar Utrecht tot een krachtige, breedgedragen onafhankelijke partij. Hiertoe zullen op korte termijnl een aantal verkennende gesprekken worden gevoerd met partijen en politici. Daarnaast wacht de organisatie van het 10-jarig bestaan komend najaar."

Hink Ketting is tevens voorzitter van De Kargadoor, voorzitter van de wijkraad Vleuten - De Meern en bestuurslid van de bewonersraad van Groenrand Wonen. Zijn functie van fractiemedewerker van Leefbaar Utrecht acht hij onverenigbaar met het voorzitterschap en heeft hij daarom met onmiddelijke ingang beeindigd. Hiermee is op natuurlijke wijze tevens de dorpsrel rond de combinatie fractiemedewerkerschap en het (bestuurs)lidmaatschap van de wijkraad opgelost.

In het verleden was Ketting van 1994 tot 2003 raadslid in de gemeente Delfzijl, waaronder ruim 3 jaar als wethouder voor GroenLinks. Na zijn verhuizing naar Vleuten kwam hij in contact met de onafhankelijke politiek van Leefbaar Utrecht en maakte de overstap.