Gemeente Coevorden


Sporthallen weer open na legionellabesmetting

Op 13 april jongstleden is een te hoge hoeveelheid legionellabacteriën geconstateerd in de waterleidinginstallaties van de sporthal te Schoonoord en de Drostenhal te Coevorden. Dit ondanks de technische wijzigingen die er in 2003 aan de installaties zijn verricht.

Na deze constatering hebben wij de beide sporthallen uit voorzorg gesloten en zijn de waterleidinginstallaties doorgespoeld, conform de normale procedures.
Tevens is hiervan melding gedaan bij de GGD. De GGD heeft benadrukt dat het risico voor de volksgezondheid zeer laag is en dat het risico op mogelijke besmetting door gebruik vóór 13 april intussen volledig is verdwenen.

Na hercontrole van de waterleidinginstallaties bleek dat de hoeveelheid legionellabacteriën, na de eerste keer doorspoelen, onvoldoende was gedaald.

De volgende stap in de procedure is geweest om de installaties technisch nogmaals volledig goed te screenen. Na enige verbeteringen aan de installaties zijn de beide installaties chemisch gereinigd, wardoor alle legionellabacteriën zijn gedood en afgevoerd.

De sporthal te Schoonoord kon op 4 mei weer in gebruik worden genomen. Vanwege een vertraging in de voorbereiding van het chemisch reinigen in de Drostenhal heeft dit helaas toch nog weer twee dagen extra gekost en is deze `s avonds op 10 mei weer geopend.

De gemeente Coevorden dankt de gebruikers van de sporthallen voor het getoonde begrip.