Ingezonden persbericht


Megacontract voor Basement Electric in Denemarken

Basement Electric heeft een groot contract gesloten met TV2/Danmark. De Deense radio- en televisiezender wil maar liefst 10 nieuwe radiostudio's en 3 machinekamers door het hele land gebouwd hebben door Basement Electric. De contractperiode loopt in ieder geval tot januari 2008.

TV2/Danmark heeft veel vertrouwen in Basement Electric en wil daarom de huidige samenwerking voortzetten. Vorig jaar bouwde het bedrijf al 2 uitzendstudio's, 2 productiestudio's en een locatiestudio voor de Denen.

De 10 nieuwe radiostudio's worden gebouwd op diverse locaties. Deze worden allemaal gekoppeld. De huidige studio's worden verplaatst naar een nieuw gebouw. Ook daar zorgt Basement Electric voor. Basement Electric-directeur Harry Bouwman: "Dit is een lastige operatie. De continuït van de uitzendingen moet gewaarborgd worden. Maar we zijn in Denemarken met een goed team, dus het gaat lukken."

In het nieuwe gebouw in Kopenhagen realiseert Basement Electric onder andere een controlekamer, presentatiestudio, DJ studio, een production studio met protools HD-3 en server systeem, een hybrid studio met protools HD en een edit- en monitoring-systeem. Ook bouwen we 10 werkplekken voor journalisten die worden gekoppeld met het nieuwe MCR. Alle studio's worden uitgerust met regeltafels van LAWO.

Basement Electric had al een contract met TV/Danmark gesloten voor de bouw van een volledig radiostation. Dit contract is nu dus flink uitgebreid.