Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Hattem - Inbraak in bedrijf                               |
Een bedrijf aan De Netelhorst is recentelijk het doelwit van dieven geweest. Hierbij zijn onder meer een aantal beeldschermen en computerkasten verdwenen. Men moet nog aangifte doen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De melding van de diefstal kwam op woensdag (09/05) omstreeks 22.50 uur binnen. Ter plaatse bleek men een ruit van het pand te hebben geforceerd. De politie is op zoek naar tips en getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Harderwijk - Twee gewonden na ongeval                     |
Een 43-jarige automobilist uit Harderwijk en een 41-jarige vrouw uit Zutphen zijn op woensdag (09/05) op de Leuvenheimseweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De bestuurder is met ernstig letsel naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht, de vrouw is met onder meer rugklachten naar het ziekenhuis in Harderwijk overgebracht.

Bij de politie kwam de melding van het incident omstreeks 22.20 uur binnen. De 43-jarige bestuurder is door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt, waarna de auto begon te tollen en uiteindelijk in de berm tot stilstand kwam. De man en de vrouw, die als passagiere in de auto zat, raakten gewond.In de buurt werd op het wegdek een dood zwijn aangetroffen. De politie sluit niet uit dat het zwijn vermoedelijk al eerder was aangereden. Op dit moment is echter niet bekend door wie.

De politie heeft de weg vanaf de kruising Ceintuurbaan.Leuvenumseweg en de kruising Leuvenumseweg/Hekkenweg een tijd lang afgesloten, zodat de verkeersongevallendienst van de politie, verschillende hulpdiensten en de sleepdienst hun werk konden doen.

De politie gaat verder met haar onderzoek naar de toedracht van ongeval. In verband hiermee is zij op zoek naar tips en getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien. Men kan via 0900-8844 contact opnemen.

|     |Putten -  poging tot brandstichting                       |
De politie is een onderzoek gestart naar een incident dat in de nacht van zaterdag op zondag 6 mei j.l. bij een woning aan de Korenbloemstraat heeft plaats gevonden. Er werd getracht enkele spullen, waaronder een vlag in brand gestoken. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De politie wil graag in contact komen met getuigen.

Een en ander heeft zondagochtend (6/5) tussen 02.00 en 02.30 uur plaats gevonden. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat een tot nu onbekende jongeman met een witte pet op zich rond bovengenoemde tijd bij de woning bevond en de benen nam toen de bewoonster wakker werd en begon te gillen. Agenten die ter plaatse kwamen, hebben direct een onderzoek in de buurt ingesteld, maar de jongeman niet meer aangetroffen.

In de buurt van de woning werd een vlag met lange vlaggenstok aangetroffen. De vlag (een witte met groene letters) is op een eerder moment weggenomen bij een winkel aan de Dorpsstraat in Putten. Ook was getracht een vogelhuisje in brand te steken.

De politie is op zoek naar tips en getuigen die op bovengenoemde locaties of op de route van de Dorpsstraat naar de Korenbloemstraat iets bijzonders hebben gezien. Men kan via 0900-8844 contact opnemen.

Einde berichten
---


---


---

---- --