Persbericht

Olvarit Frutapura verkrijgbaar in handige knijpverpakking

Zorgvuldig geteeld en geselecteerd in speciale `babyfruitboomgaarden'

Zoetermeer, 10 mei 2007 ­ Olvarit Frutapura is naast de cupjes nu ook verkrijgbaar in handige knijpverpakkingen. Gemakkelijk in gebruik en geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Ideaal voor thuis of onderweg. Olvarit Frutapura bestaat uit 100% fruit en is te verkrijgen in supermarkten en drogisterijen. Hiermee maakt Nutricia haar reeks van gezonde en lekkere fruitproducten voor ieder moment van de dag nòg completer. Met de handige nieuwe knijpverpakking kunnen kinderen nu zelf de lekkere smaak van puur fruit ontdekken!

Gezond tussendoortje
Het fruit in Olvarit Frutapura wordt zorgvuldig geteeld in speciale `babyfruit' boomgaarden. Alle bananen worden bijvoorbeeld met de hand geplukt en het fruit wordt verbouwd bij door Olvarit zorgvuldig geselecteerde en gecontroleerde telers. Olvarit Frutapura bevat bovendien geen toegevoegde suikers en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Olvarit Frutapura is één brok gezondheid: één knijpzakje staat qua hoeveelheid gelijk aan één stuk fruit, de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. De nieuwe verpakking bevat 4 knijpzakjes en kost 3,29. Het product is verkrijgbaar in drie verschillende smaken: zomerfruit, exotisch fruit en appel & banaan.

Fruit eten: nog leuker en makkelijker
De handige knijpverpakking helpt peuters bij het zelf ontdekken van de lekkere smaak van puur fruit. Charlotte Maintz, voedingskundige en hoofd van de Nutricia kindervoedinglijn: "Het is goed kleintjes te stimuleren om zelf te eten. Hiermee bouwen ze zelfvertrouwen op. Met de knijpzakjes van Olvarit Frutapura kunnen kinderen op een leuke en makkelijke manier kennis maken met lekker en gezond fruit."

Nutricia
Met de merken Nutrilon, Olvarit en Bambix is Nutricia al meer dan 100 jaar actief op het gebied van baby- en kindervoeding. De doelstelling van Nutricia Baby- en Kindervoeding is bij te dragen aan een gezonde groei en ontwikkeling van kinderen van 0 tot 36 maanden. De Nutricia kindervoedinglijn geeft ouders en professionals hiervoor 7 dagen per week, 24 uur per dag praktische voedingskundige adviezen. Door continu te bouwen aan haar kennis, heeft Nutricia een breed aanbod van producten gerealiseerd, afgestemd op de specifieke behoeften van ieder kind, in elke ontwikkelingsfase.