Ingezonden persbericht


EA KONDIGT The Simpsons Game AAN

Ieders favoriete animatiefamilie vanaf de herfst ook op consoles en handhelds!

Redwood Shores, Californië - 10 mei 2007 - Electronic Arts Inc., (NASDAQ:ERTS) kondigde vandaag de aankomende release van de THE SIMPSONS GAME (werktitel) aan. THE SIMPSONS GAME, gemaakt in samenwerking met Gracie Films,Twentieth Century Fox Television enTwentieth Century Fox Licensing and Merchandising, is een game met een uitgebreid, verbluffend verhaal vol humor. De game is bedacht door de met een Emmy Award bekroonde schrijvers van de tv-serie. De volledige cast van stemacteurs uit de tv-serie werkt ook mee aan deze actie-komedie.

In THE SIMPSONS GAME gebruiken Homer, Marge, Bart en Lisa opwindende, compleet nieuwe krachten om de wereld te redden van de toenemende chaos. Om de Simpsons te helpen moeten de gamers thuis heel Springfield doorreizen (evenals uitgestrekte werelden buiten het stadje), een heel scala aan schurken overwinnen en zich een weg zien te vechten door parodieën op verschillende populaire games.

'Bij het ontwikkelen van THE SIMPSONS GAME hadden we ons tot doel gesteld de origineelste game ooit te creëren. Dat is natuurlijk niet niets, maar onze nauwe samenwerking met het creatieve team achter 'The Simpsons' maakte het allemaal mogelijk,' aldus Scott Amos, uitvoerend producent van het project. 'We zijn ook heel trots op de warme visuele sfeer die het spel uitademt. Voor het eerst is de look van de tv-serie echt recht gedaan.' Amos voegde toe: 'Comic Book Guy zou zeggen: beste Simpsons game ooit!'

'De EA groep was zo getalenteerd en ongelooflijk energiek dat ik er serieus over denk om ze aan te klagen wegens plaatsvervangende oververmoeidheid,' aldus James L. Brooks, uitvoerend producent van 'The Simpsons'.

THE SIMPSONS GAME wordt ontwikkeld door EA's Redwood Shores Studio en zal waarschijnlijk in de herfst van 2007 uitkomen voor PLAYSTATION®3, PlayStation®2, PSP® (PlayStation®Portable), Xbox 360(TM), Nintendo WiiÔ en Nintendo DSÔ.

###

Over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA) heeft zijn hoofdkwartier in het Californische Redwood City en is toonaangevend op het gebied van interactieve entertainment software. Het bedrijf werd in 1982 opgericht en ontwikkelt, publiceert en distribueert over de hele wereld interactieve software voor spelcomputersystemen, PC's, gsm's en het Internet. Electronic Arts market zijn producten onder vier merknamen: EA SPORTSTM, EATM, EA SPORTS BIGTM en POGOTM. In het belastingjaar 2006 behaalde EA inkomsten van 2,95 miljard dollar en werden er van 27 titels meer dan een miljoen exemplaren verkocht. EA's homepage en online gamesite is www.ea.com. Meer informatie over EA's producten en de volledige tekst van persberichten is te vinden op http://info.ea.com.

Over The Simpsons

Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie zetten het traditionele gezinsleven op z'n kop in FOX's populaire serie THE SIMPSONS. THE SIMPSONS groeide in de jaren '90 uit tot een cultuurfenomeen en is nog steeds een van de meest opvallende en verkoopbare merken, zowel in Amerika als in het buitenland. Deze met een Emmy bekroonde serie is de geschiedenis in gegaan als de langst lopende sitcom die nu nog op tv is, en de langst lopende animatieserie aller tijden. THE SIMPSONS beleeft op dit moment zijn 18e seizoen op tv, terwijl er al gewerkt wordt aan het 19e.

THE SIMPSONS is een productie van Gracie Films in samenwerking met 20th Century Fox Television.

Over Twentieth Century Fox Licensing & Merchandising

Twentieth Century Fox Licensing and Merchandising is een marktleider en verzorgt namens Twentieth Century Fox Film Corporation, Twentieth Television en Fox Broadcasting Company licenties en marketing, en ook voor derde partijen. De divisie is verbonden aan Twentieth Century Fox Television, een van de grootste leveranciers op het gebied van primetime entertainment programmering voor de verschillende tv-zenders.

Electronic Arts, EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de VS en/of andere landen. Microsoft, Xbox 360 en Xbox Live zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Microsoft Corporation in de VS en/of andere landen. PLAYSTATION en de PSP zijn geregistreerde handelsmerken van Sony Computer Entertainment Inc. (TM), ®, Nintendo en Wii zijn handelsmerken van Nintendo. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Perscontact:

Robbert Minderhoud & Eline Bol

Pride PR voor Electronic Arts

+31 71 568 00 28

robbert@pridepr.nl / eline@pridepr.nl