Gemeente Tilburg

Datum
10 mei 2007

Overlast hondenpoep Merodeplein

De laatste tijd komen er regelmatig meldingen binnen van overlast van hondenpoep op het Merodeplein. In sommige gevallen houden mensen zich niet aan de regels die door de gemeente zijn voorgeschreven. Het niet opruimen van de hondenpoep en het los laten lopen van de hond. Gevolg: onnodige irritaties bij de niet hondenbezitters maar ook bij de hondenbezitters die zich wel aan de regels houden.

Losloopzone
Op het Stuivesantplein is naast de speeltuin een losloopzone ingericht waarop mensen de honden kunnen uitlaten. Let wel, de poep moet ook daar worden opgeruimd!

Boetes
Wanneer mensen zich niet aan de regels houden, treedt de reinigingspolitie op en worden er boetes uitgedeeld, die kunnen variëren van E 50,-- tot 75,--. De boete voor het los laten lopen van de hond bedraagt E 50,--, het niet opruimen van de hondenpoep kost E 75,-- en het los laten lopen van een hond in een speeltuin kost E 75,-- Sommige mensen vinden dat er te weinig en niet effectief genoeg wordt opgetreden. De gemeente neemt deze kritiek serieus en gaat vaker controleren.

Verdere informatie
Heeft u nog vragen en of opmerkingen dan kunt u contact opnemen met Luc Donders of Agim Selimovic van de Reinigingspolitie. Zijn telefoonnummer is 549 53 93 of 549 54 09.


---- --