Rijkswaterstaat

Persbericht

Datum 10 mei 2007

HOLLANDSE BRUG A6 BLIJFT AFGESLOTEN VOOR VRACHTWAGENS

De afsluiting van de Hollandse Brug voor vrachtverkeer in beide richtingen blijft tot in het tweede kwartaal van 2008 van kracht. Rijkswaterstaat sloot deze brug af op vrijdagavond 27 april jongstleden voor al het vrachtverkeer. De Hollandse Brug is de brug over het Gooimeer IJmeer in de A6 en is onderdeel van de verbinding tussen Amsterdam en Almere. Rijkswaterstaat is tot een oplossing gekomen voor de versterking van de brug. In augustus van dit jaar kan worden gestart met de werkzaamheden.

Bij de bestudering van de problematiek heeft Rijkswaterstaat voor een beproefde oplossing gekozen. Het brugdek zal volledig vervangen worden. Dat gebeurt door eerst een nieuw brugdek aan te brengen en daarna het oude brugdek van onderaf te verwijderen.

Door de
tijdelijke verhoging van het eigen gewicht van de brug kan het vrachtverkeer pas na afronding van de werkzaamheden weer gebruik maken van de Hollandse Brug. Momenteel onderzoekt Rijkswaterstaat welke voorzieningen aan de weggebruiker geboden kunnen worden om verkeersoverlast tijdens te werkzaamheden te beperken. Rijkswaterstaat doet dit in overleg met (regionale) belanghebbenden.

Rijkswaterstaat stelt alles in het werk om de weggebruiker te informeren over de verkeersmaatregelen die worden genomen. Informatie wordt verspreid via advertenties, www.rijkswaterstaat.nl, het landelijke informatienummer 0800-8002, www.vanAnaarBeter.nl en via de actuele verkeersinformatie op de radio, internet en teletekst.


---