Van Lanschot Bankiers


Algemene Vergadering van Aandeelhouders stemt in met benoeming leden Raad van Commissarissen en uitkering dividend

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Van Lanschot NV heeft op 10 mei 2007 ingestemd met het voorstel van de Raad van Commissarissen om de volgende personen tot commissaris van Van Lanschot NV en F. van Lanschot Bankiers NV te benoemen.

De heer drs. T. de Swaan, oud-lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO Holding NV en van ABN AMRO Bank NV, is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Met deze benoeming wordt geanticipeerd op het einde van de derde benoemingstermijn in 2008 van de voorzitter van de Raad van Commissarissen, de heer prof. dr. B. de Vries.

De heer W. Duron volgt de heer prof. dr. Th.J. Peeters op als lid van de Raad van Commissarissen. De heer Duron heeft de Belgische nationaliteit en is oud-gedelegeerd bestuurder en oud-voorzitter van het Directiecomité van KBC Group NV. Deze benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank.

De heer A.J.L. Slippens volgt de heer drs. M.W. Dekker op als lid van de Raad van Commissarissen. De heer Slippens is bestuursvoorzitter van Sligro Food Group NV. Tevens was hij tot de overname van Kempen & Co door Van Lanschot lid van de Raad van Commissarissen van Kempen & Co.

De heer mr. C.W. de Monchy is herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen.

Voorts ging de Algemene Vergadering van Aandeelhouders akkoord met het voorstel tot uitkering van een dividend van ¤ 2,75. Het dividend wordt in contanten betaalbaar gesteld op 22 mei 2007.

's-Hertogenbosch, 10 mei 2007

Perscontacten Van Lanschot: Etienne te Brake, Woordvoerder Corporate Communicatie. Telefoon +31 (0)73 548 3026; Mobiel +31 (0)6 12 505 110; E-mail e.tebrake@vanlanschot.com

Investor Relations Van Lanschot: Geraldine Bakker-Grier, Manager Investor Relations. Telefoon +31 (0)73 548 3350; Mobiel +31 (0)6 13 976 401; E-mail g.a.m.bakker@vanlanschot.com

Van Lanschot NV is de houdstermaatschappij van F. van Lanschot Bankiers, de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. De bank richt zich op een tweetal doelgroepen: de vermogende particulier en het middelgrote (familie)bedrijf. Van Lanschot staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarin integrale advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. Van Lanschot NV is genoteerd aan de Euronext Amsterdam Stock Market.

Het persbericht kan gedownload worden via onderstaande link:

Bezoek onze website voor meer informatie over Van Lanschot: http://www.vanlanschot.org