Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Hoogeveen, 10-05-2007

Licht gewonde bij frontale aanrijding

MEPPEL Bij een frontale aanrijding op de Ir C F Bekinkbaan in Meppel raakte donderdagmorgen de 23 jr. uit Staphorst afkomstige bestuurster van één van de autos licht gewond. Op de Bekinkbaan raakte haar autootje (Fiat 500) in een slip en kwam op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer. Daar botste zij op een personenauto die werd bestuurd door een 62 jr. inwoner van Meppel. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De autos raakten licht beschadigd. (07-139069)

Bedrijfsinbraken
WESTERBORK/BEILEN/GASSELTE - In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een bedrijfspand aan de Noesten in Westerbork. Kennelijk wilde men een in het pand staande camper stelen. Deze is naar buiten geduwd maar bleef staan. Verder wordt er niets vermist. Ook een bedrijf aan de Ossebroeken in Beilen kreeg in deze nacht ongewenst bezoek. Daar werd een deur geforceerd en het pand doorzocht. Het is nog niet bekend wat er is meegenomen. In Gasselte is in deze nacht ingebroken in een garagebedrijf aan de Dorpsstraat en is geprobeerd in te breken in een winkel aan dezelfde straat. Uit de garage verdween wat kleingeld.

Politie vordert rijbewijs in
GASSELTE Donderdagmiddag vorderde de politie op de Julianalaan in Gasselte het rijbewijs in van een 42 jr. inwoner van Ruinen. De man reed in zijn auto met een snelheid van 101 km over deze 50 km weg. De politie hield daar i.v.m. een omleidingroute door wegwerkzaamheden een verkeerscontrole met de lasergun.

Overvaller op heterdaad aangehouden
MEPPEL De politie hield donderdagmiddag in een benzinestation aan de Burgemeester Knopperslaan in Meppel een 15 jr. overvaller uit De Schiphorst aan. Toen de agenten het benzinestation binnengingen was de jongeman daar nog en bedreigde een pompbediende met een mes. Hij eiste geld. Agenten overmeesterden de jongeman. Niemand raakte gewond. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en is ingesloten. (07-139222)

Om met de voorlichter van politie Drenthe in contact te komen of voor informatie over deze berichten kunt u bellen met 0592 - 45 1280.