Verzamelpersbericht donderdag

's-Hertogenbosch, 10-05-2007

Politie neem groot geldbedrag, hennep en wapens inbeslag

's-Hertogenbosch - De politie heeft donderdagmorgen in een woning op Orthen in 's-Hertogenbosch een geldbedrag van ruim een ton, hennep en wapens inbeslaggenomen. De 49-jarige bewoner is in verband hiermee aangehouden. Uit onderzoek was gebleken dat de man illegaal in het bezit zou zijn van een wapen. Bij een doorzoeking van de woning troffen rechercheurs een jachtgeweer, een stroomstootwapen, pepperspray, twee zakken gedroogde henneptoppen en een geldbedrag van ruim een ton in euro's aan. De wapens, de hennep en het geld zijn inbeslaggenomen. De verdachte is inmiddels inverzekeringgesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Auto te water

Heusden - Woensdagavond is de auto van een 47-jarige Vlijmenaar tijdens het wachten op het Bernse Veer te water geraakt en gezonken. De man stapte op de helling van de veerpont uit zijn auto om een plasje te gaan plegen. Een seconde later zag hij zijn auto de Maas inrijden en moest onverrichter zake toekijken. De auto dreef een kleine 50 meter stroomafwaarts en zonk. Rijkswaterstaat heeft terplaatse gezocht naar de auto en geconstateerd dat deze niet gevaarlijk voor het scheepvaartverkeer lag. Zij zullen het voertuig (laten) bergen.

Twee aanhoudingen na agressie in het verkeer

Vlijmen - De politie heeft donderdagmiddag een 20-jarige Vlijmenaar en zijn 23-jarige zus uit Kaatsheuvel aangehouden voor openlijke geweldpleging gericht tegen een 66-jarige Vlijmenaar. Het slachtoffer reed vanmorgen met zijn taxibusje op de Nassaulaan in Vlijmen en wilde Beneluxlaan oprijden. Hij moest afremmen voor een verkeersdrempel. De 20-jarige Vlijmenaar maakte zich daarop zeer boos omdat hij, terwijl hij achter het busje reed, hard moest afremmen. Hij zou daarop zijn gaan toeteren en sloeg op het busje. Er ontstond daarop een discussie. De 20-jarige wilde daarop wegrijden. Het slachtoffer haalde daarop de sleutels uit de auto van de man omdat hij wilde dat hij op de politie zou wachten. De verdachte gaf de chauffeur diverse klappen, de zus van de verdachte arriveerde op dat moment en zou het slachtoffer met een honkbalknuppel hebben geslagen. De 20-jarige verdachte wist zijn autosleutels terug te pakken en ging er vandoor. Hij is later met zijn zus aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer miste na de vechtpartij een gouden ketting en liep een bloedneus op.

Politie houdt doorrijder na aanrijding aan

's-Hertogenbosch/Vlijmen - De politie heeft woensdag in de namiddag op de Bruistensingel een 23-jarige man uit Rosmalen aangehouden. Hij had op de A59 bij Vlijmen een verkeersongeval veroorzaakt en was daarna zonder zijn identiteit bekend te maken, doorgereden. Een 22-jarige vrouw uit Rosmalen deed hiervan aangifte bij de politie. Ze werd door de verdachte van achteren aangereden op de linkerrijbaan van de A59 (rijrichting 's-Hertogenbosch). De politie trof de verdachte even later aan op de Bruistensingel waar hij werd aangehouden en daarna ingesloten voor verhoor.

Politie houdt Bosschenaar aan voor nachtrumoer en openbare dronkenschap

's-Hertogenbosch - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 36-jarige Bosschenaar aangehouden op de Brede Haven. De Bosschenaar was onder invloed van alcohol en had op de Brede Haven tegen deuren en ramen geslagen. Wakker geschrokken buurtbewoners belden de politie die de Bosschenaar heeft aangehouden voor het veroorzaken van nachtrumoer en openbare dronkenschap. Hij is ingesloten voor verhoor.

Politie onderzoekt verkeersongeval letsel

Rosmalen - Op de Oude Baan heeft woensdagavond een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een bestelauto en een bromfiets, waarbij de bestuurder van de bromfiets (een 46-jarige man uit Rosmalen) gewond raakte. Ter hoogte van de Molenhoekpassage werd de bromfietser geschept door de 19-jarige Rosmalense bestuurder van de bestelauto die linksaf de Debussylaan insloeg. De bromfietser werd ter plekke onderzocht door het ambulancepersoneel en daarna overgebracht naar het ziekenhuis. De politie verrichtte onderzoek naar de toedracht van het ongeval.


-----

Boxtel - Op het Stationsplein raakte woensdagmiddag een 16-jarige vrouw uit Liempde lichtgewond. Zij reed op haar bromfiets toen zij werd aangereden door een 39-jarige automobiliste uit Liempde die haar auto wilde keren. De automobiliste zag de bromfietser over het hoofd. Achterop de bromfiets zat een 16-jarige vrouw uit Boxtel. Zij raakte niet gewond. De bestuurster van de bromfiets werd onderzocht door ambulancepersoneel. Ze bleek een paar schrammen te hebben en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Politie houdt verdachte motordiefstal aan

Schijndel - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Willem van Oranje-

laan in Schijndel een 34-jarige bewoner aangehouden voor diefstal van een motorfiets. Uit onderzoek bleek dat de man op 5 mei jl. met de motorfiets onderuit was gegaan en gewond was geraakt. Bij nader onderzoek bleek dat de motor in Duitsland was ontvreemd. De verdachte is ingesloten en de motor is inbeslaggenomen.

Politie houdt agressieve man aan bij ziekenhuis

Veghel - De politie heeft woensdagavond bij het ziekenhuis op de Vensestraat een 39-jarige man uit Veghel aangehouden. Ziekenhuispersoneel had de politie gebeld omdat er een agressieve man binnen was. Toen de politie arriveerde, hoorden de agenten een paar doffe klappen op de parkeerplaats en vermoedden dat de verdachte daar iets vernield had. De verdachte werd daarop aangehouden. Na onderzoek bleek er niets vernield te zijn en is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Politie pakt Ossenaar voor vernieling en openbare dronkenschap

Oss - De politie heeft woensdag rond middernacht een 23-jarige Ossenaar op de Vierhoeksingel aangehouden voor vernieling. De verdachte was onder invloed van alcohol en had een ruit ingeschopt bij een supermarkt op de Vierhoeksingel. Een oplettende buurtbewoner belde de politie die de verdachte heeft aangehouden voor vernieling en openbare dronkenschap. Hij is ingesloten voor verhoor.

Politie treedt op tegen huiselijk geweld

Herpen - De politie heeft woensdagavond een 50-jarige man in zijn woning in Herpen aangehouden voor huiselijk geweld. Zijn 41-jarige vrouw deed hiervan aangifte bij de politie. Zij zou door haar man mishandeld zijn. De politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij is in belang van het onderzoek inverzekeringgesteld.

Politie houdt verdachte aan voor vernieling

Oss - De politie heeft woensdag in de namiddag op de Raadhuislaan een 25-jarige man uit Heerewaarden aangehouden voor vernieling van een auto van een 25-jarige vrouw uit Oss. De Osse vrouw zat met haar 26-jarige vriend in de auto. De verdachte uit Heerewaarden zat als bijrijder in de auto van een 36-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch. Aanleiding van de vernieling was een aanrijding op de Looveltlaan in Oss waarna onenigheid ontstond bij de betrokkenen. De Bossche vrouw mishandelde de Osse vrouw en de man uit Heerewaarden brak een spiegel van de auto van de Osse af. De man is aangehouden en inverzekeringgesteld in belang van het onderzoek. Naar de 36-jarige Bossche vrouw is de politie nog op zoek. De Bossche zou nog een boete open hebben staan en niet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. De politie heeft de auto van de verdachten inbeslaggenomen voor onderzoek.

Vrouw gewond na val met fiets

Cuijk - Donderdagmiddag is een 53-jarige fietster uit Cuijk op de Sint Annastraat in haar woonplaats tegen een stoeprand gereden en ten val gekomen. De vrouw liep daarbij zware verwondingen in haar gezicht op en is overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.