Psychische Arbeidsgeschiktheid


Congres over het herkennen, voorkomen en aanpakken van psychische klachten van `vermoeide' werknemers

AMSTERDAM, 20070507 -- Wist u dat de Arbowet de werkgever vanaf 1 januari 2007 verplicht een beleid te voeren ter voorkoming en beperking van psychosociale arbeidsbelasting? Een beleid dus dat `factoren in de arbeidssituaties die stress veroorzaken' aanpakt, zoals werkdruk. Over dit actuele onderwerp vindt donderdag 10 mei 2007 in de Jaarbeurs in Utrecht het Congres Psychische Arbeidsongeschiktheid plaats.

Op dit congres presenteert een aantal vooraanstaande sprekers hun bevindingen over signalering, preventie en interventie van psychische klachten. Deze sprekers zijn wetenschappelijke en praktische vakmensen uit de psychologiehoek, de loopbaanadvieswereld, de medische hoek en de juridische hoek. Uit dat laatste veld zal mr. dr. Marlies Vegter, die aan de Vrije Universiteit van Amsterdam promoveerde op juridische aansprakelijkheid bij psychische arbeidsongeschiktheid, diverse jurisprudentie aan de deelnemers voorleggen.

De werkgever bespaart een berg geld door psychische klachten bij werknemers te bestrijden. De Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA) en de Wet Poortwachter dwingt de werkgever namelijk om niet volledig en langdurig arbeidsongeschikte werknemers gericht en krachtig te reïntegreren. Het herkennen van en omgaan met psychische klachten van medewerkers is echter lastig. Aard en oorzaak zijn vaak niet helder. Het kan aan de thuissituatie liggen, aan teveel of te weinig werkdruk en het kan een arbeidsconflict zijn op het werk.

Ongrijpbare psychische klachten? Tijd voor actie. Kijk voor het volledige programma en aanmelding op www.rpms.nl





Ingezonden persbericht